Gradska uprava Grada Bijeljina - Modernizacija glavnih saobraćajnica u gradu u skladu sa planom :: Semberija INFO ::

 

Gradska uprava Grada Bijeljina - Modernizacija glavnih saobraćajnica u gradu u skladu sa planom


U Bijeljini je trenutno otvoreno nekoliko gradilišta na saobraćajnicama na kojima se izvodi asfaltiranje i drugi radovi na poboljšanju ulične infrastrukture, u skladu sa programom aktivnosti Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine za 2018. godinu.
Za petnaestak dana očekuje se završetak nove kružne raskrsnice između ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Banjičića i Živojina Mišića, odnosno, na pravcima iz centra Bijeljine prema Obraskoj i Crnjelovu, ali i prema Brčkom i Rači.
Površina trinaeste po redu kružne raskrsnice u Bijeljini biće 2.100 kvadratnih metara, a radovi vrijedni 250.000 KM, pored izgradnje saobraćajnice, uključuju zamjenu podzemnih instalacija, izgradnju trotoara i postavljanje javne rasvjete.
- Ovo je trinaesti kružni tok u našem Gradu, koji će poboljšati bezbjednost i ubrzati saobraćaj na gradskim ulicama - istakao je načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović, dodajući da analize pokazuju da je bezbjednost saobraćaja na kružnim tokovima mnogo veća u odnosu na obične raskrsnice.
U toku su radovi i na izgradnji dvije pješačko-biciklističke staze – u Ulici kralja Dragutina u naselju Pet jezera i prema Popovima.
- U naselju Pet jezera ostalo je još da se izgradi 250 metara staze, što će biti od velikog značaja za pješake i bicikliste u ovom dijelu grada. U Popovima gradimo stazu dužine 1.250 metara dužine i širine metar i po, od fabrike obuće „Kondor“ pa do ulaska u ovu mjesnu zajednicu, što će najviše koristiti radnicima fabrike koji svakodnevno idu na posao ovim pravcem - pojasnio je Stojanović, dodajući da je vrijednost radova staze prema Pet jezera 25.000 KM, a prema Popovima 70.000 KM.
Takođe, u toku su i radovi u Račanskoj ulici, a koji su povezani sa izgradnjom kanalizacione mreže
- Trenutno se postavljaju šahtovi na kružnom toku, nakon čega će početi radovi na uvezivanju u kanalizacioni sistem u Ulici Srpske dobrovoljačke garde - naveo je Stojanović.
On je istakao da se vrši i priprema kolovozne konstrukcije, postavljanje ivičnjaka i šahtova u Ulici 27. marta, nakon čega će početi asfaltiranje i u ovoj ulici.
- Cjevovodi i kanalizaciona mreža u ovom dijelu Grada postavljani su na velikoj dubini što je produžilo trajanje radova - pojasnio je načelnik.
U Gradu je nedavno asfaltirana Ulica Nikole Spasojevića, dužine 260 metara, u šta je uloženo oko 200.000 KM iz gradskog budžeta krz projekat izgradnje kanalizacije.
- Takođe, na ovom području je i Drinska ulica, gdje će se, osim asfaltiranja, raditi i trotoar, što će ukupno koštati oko 100.000 KM - najavio je Stojanović.

Izvor: Grad Bijeljina