​Renovirana fiskulturna sala u Osnovnoj školi Vuk Karadžić: Vizija zdrave budućnosti :: Semberija INFO ::

 

​Renovirana fiskulturna sala u Osnovnoj školi Vuk Karadžić: Vizija zdrave budućnosti


Kompanija „Sport  vižn“ (Sport Vision), kao društveno odgovorna firma, u okviru svog marketinškog koncepta „Vizija zdrave budućnosti“ izdvojila je značajna sredstva, oko 20.000 eura, za renoviranje fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bijeljini.

O ovoj inicijativi obaviješteni smo od resornog ministarstva u julu ove godine, kaže  direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Predrag Račanović, izražavajući istovremeno i zahvalnost Kompaniji „Sport vižn“ koja je upravo ovu fiskulturnu salu odabrala za realizaciju svog marketinškog projekta.

„Ovu salu koristi oko 1.000 učenika centralne škole i osam sportskih klubova u kojima ima i naših učenika. Smatram da je ovo izuzetan potez i dobro bi bilo da i druge firme  pomognu drugim školama i obrazovnim institucijama na ovakav način, a sve u smislu opšteg interesa i dobra“, kaže direktor Račanović.

On je tom prilikom istakao da je ova fiskulturna sala bila, praktično,  od otvaranja, prije dvanaest godina, u svakodnevnoj upotrebi. Salu su koristili sportski klubovi i učenici škole, tako da je u međuvremenu parket bio poprilično oštećen.

„Izvršeno je kompletno repariranje i lakiranje parketa, renovirani su mokri čvorovi, zamijenjena stakla i postavljena zaštitna mreža. Svlačionice su okrečene, kao i kompletan unutrašnji prostor sale“, kaže direktor Račanović.



Mladen Lakić, direktor marketinga u Kompaniji „Sport vižn“ kaže da će koncept „Vizija zdrave budućnosti“ biti realizovan u više gradova u BiH, svugdje tamo gdje postoje prodajni objekti ove kompanije.

„Ovo je koncept našeg poslovanja koji do sada nije bio javno prezentovan. Kao društveno odgovorna firma smatrali smo da treba da budemo okrenuti sportu i mladima. Projekat ćemo realizovati u nekoliko gradova BiH. Renoviraćemo sportske sale i u drugim gradovima, u Banjaluci, Sarajevu, Tuzli, Mostaru. Izvršili smo restauraciju parketa, okrečili  smo salu, pomoćne prostorije, renovirali vodovodne i elektro instalacije. Doniraćemo uskoro i sportsku opremu djeci. Ova sala ima i komercijalnu funkciju, zbog velikog broja klubova koji u njoj treniraju, a od značaja je i za grad i sve građane“, ističe Lakić.

Semberija info/Lj. Ljubojević
Foto: B. Milošević