Na 33. sjednici Skupštine Grada Bijeljina o rebalansu budžeta :: Semberija INFO ::

 

Na 33. sjednici Skupštine Grada Bijeljina o rebalansu budžeta


Najvažnija tačka na 33. redovnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina, koja će biti održana 31. oktobra, biće rebalans gradskog budžeta za 2019. godinu, zbog kreditnog zaduženja koje je odobreno Gradu u iznosu od oko 7.000.000 KM, izjavio je predsjednik Skupštine Slaviša Marković nakon današnjeg sastanka predstavnika političkih partija u gradskom parlamentu.

Marković je pojasnio da svaka promjena u budžetu, veća od 10 odsto, zahtijeva rebalans.



- Riječ je o zaduženju koje smo usvojili na jednoj od prethodnih sjednica. Od navedenih sedam miliona, dva miliona biće iskorištena za putnu infrastrukturu, dva miliona za Regionalnu deponiju „Eko-dep“, odnosno izgradnju nove sanitarne ćelije, a 500.000 KM namijenjeno je Gradskoj toplani za izgradnju toplovodne mreže i pripremu za prelazak sa korišćenja čvrstog goriva na upotrebu gasa - naveo je Marković.

On je dodao da će 500.000 KM biti upotrijebljeno za izgradnju upravne zgrade JKP „Gradsko groblje“, a po milion maraka za rekonstrukciju zgrade Sokolskog doma i premještanje radionica Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Atinske ulice u Račansku ulicu.

- Budžet Grada Bijeljina je stabilan, nemamo problem sa likvidnošću, niti neizvršene obaveze, a očekujemo da u toku dana dobijemo saglasnost Ministarstva finansija Republike Srpske za nacrt budžeta za 2020. godinu, pa će i ova tačka biti uvršćena u dnevni red 33. sjednice Skupštine. U nacrtu budžeta za narednu godinu povećali smo rashodovnu stranu Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove, što znači da se sljedeće godine mogu očekivati nove investicije u infrastrukturu - naglasio je Marković.

Među tačkama koje će odbornici Skupštine grada Bijeljina razmatrati 31. oktobra, biće izvještaji o poslovanju JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ i AD „Komunalac“.

Grad Bijeljina