URUČENO 25 POSTHUMNIH ODLIKOVANjA :: Semberija INFO ::

 

URUČENO 25 POSTHUMNIH ODLIKOVANjA


Odliovanja porodicama poginulih boraca Vojske Republike Srpske, uručili su u Bijeljini izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorad Kojić i gradonačelnik Mićo Mićić. Postuhmno je uručeno 25 odlikovanja za porodice poginulih sa područja Osmaka, Zvornika, Lopara, Brčo Distrikta i Bijeljine. Zora Damjanović iz Zvornika primila je posthumno odlikovanje za supruga Janka koji je poginuo na ilijaškom ratištu.


-Suprug je poginuo kad je naš sin imao šest godina, a u ratu sam izgubila i brata, sestru, svekra, svekrvu i više članova rodbine. Odlikovanje koje sam primila za supruga čini me ponosnom, ali istovremeno i tužnom jer su ponovo, nakon 27 godina otvorene nikad zarasle rane. Vrijeme čini svoje, ali bol ostaje i ne može se sakriti. Sin se nedavno oženio, a još uvijek nismo stambeno zbrinuti. Aplicirala sam na konkurs i ostaje da se nadam da će nam nadležni izaći u susret, rekla je udovica Janka Damjanovića. Izaslanik predsjednika Republike Srpske Milorad Kojić rekao je da će ove godine biti uručeno 130 posthumnih odlikovanja, a od 2012. godine do danas, uručeno je 1. 780.



-Na ovaj način ukazujemo poštovanje prema našim poginulim i njihovim porodicama, jer oni su najzaslužniji za stvaranje otadžbine“, rekao je Kojić. Gradonačelnik Mićo Mićić rekao je da su uručena odlikovanja znak poštovanja za poginule i naglasio da je trajna obaveza svih da se vodi računa o porodicama poginulih. Činu dodjele posthumnih odlikovanja, pored porodica poginulih boraca, prisustvovali su i predstavnici BORS-a, organizacija porodica poginulih i nestalih RS i SPC.

Semberija info