OSNOVNA ŠKOLA DOSITEJ OBRADOVIĆ SUVO POLjE: OHRABRUJUĆE, 22 PRVAČIĆA :: Semberija INFO ::

 

OSNOVNA ŠKOLA DOSITEJ OBRADOVIĆ SUVO POLjE: OHRABRUJUĆE, 22 PRVAČIĆA


U ovoj školskoj godini Osnovna škola „Dositej Obradović“ iz Suvog Polja  upisala je dvadeset i dvoje učenika u prvi razred, što je ohrabrujući podatak u vrijeme kada je u školama sve manje đaka, kaže direktor škole Drago Rikić.

„Imamo područno odjeljenje u Zagonima, sa dvije kombinacije i sedamnaestoro đaka. U Zagonima imamo i troje prvačića. Evidentan je odliv stanovništva i sa ovog područja. U posljednje vrijeme kompletne porodice odlaze u Sloveniju i zapadnoevropske zemlje, tako da nije rijedak slučaj da se u toku školske godine neki đaci ispišu, da bi nastavili život i školovanje u drugoj državi“, kaže direktor Rikić, ističući da ovu školu trenutno pohađa 145 đaka.

U  prvom odjeljenju  trećeg razreda ima puno talentovanih đaka. Čak petoro učenika crta i iskazuje veliko interesovanje za likovnu umjetnost, kaže nastavnica Mila Jović.

„Učenici objavljuju svoje likovne radove u časopisu „Ježurko“ koji izlazi u Banjaluci. Bilo je i nagrada koje su naši učenici osvajali na likovnim konkursima“, ističe Mila Jović.

(Semberija info)