Mali novinari „Semberskih“ na prijemu kod Gradonačelnika :: Semberija INFO ::

 

Mali novinari „Semberskih“ na prijemu kod Gradonačelnika


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić organizovao je danas prijem za polaznike Ljetne škole novinarstva „Mali novinar“ koju su organizovale „Semberske novine“ i Gradska uprava Grada Bijeljina.
Na ovaj konkurs prijavilo se oko dvadeset učenika, a izabrano je pet najboljih radova, koji su i objavljeni u Semberskim novinama. Objavljeni su radovi Luke Zgonjanina, Anđele Kovačević, Savke Ćirković, Jelene Ijačić i Marka Dragičević
Stručni žiri je za najbolji rad proglasio tekst Marka Dragičevića, nagradu publike dobila je Savka Ćirković, a najmlađi novinar bila je Jelena Ijačić.

- Hvala svima koji su učestvovali u našoj Ljetnoj školi novinarstva. Semberske novine nastavljaju sa novim projektima, a većina će biti usmjerena na djecu. U Ljetnoj školi novinarstva na početku nismo planirali da mogu učestvovati i učenici srednjih škola, ali nakon što smo dobili veliki broj prijava i iz srednjih škola, proširili smo mogućnost učešća i na ovaj uzrast - istakla je direktor „Semberskih novina“ Dušanka Gavrić.
 
Šef Odsjeka za obrazovanje u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović navela je da je ovakva Ljetna škola još jedan vid podrške mladima od strane Gradske uprave.
- Cilj nam je bio da organizujemo nešto interesantno i edukativno za učenike tokom raspusta i uspjeli smo da privučemo potencijalne buduće novinare da se prijave na konkurs „Semberskih novina“, vide na koji način funkcioniše jedan nedeljnik i nauče na koji način nastaju novine, od pripreme tekstova do štampe - pojasnila je Mlađenovićeva.
Polaznici su se zahvalili  redakciji „Semberskih novina“ na ljubaznom gostoprimstvu i svemu što su naučili od njih tokom ove prakse.