VRTIĆANCI OBILjEŽAVAJU NEDJELjU ZDRAVOG ŽIVOTA :: Semberija INFO ::

 

VRTIĆANCI OBILjEŽAVAJU NEDJELjU ZDRAVOG ŽIVOTA


Iz Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ najavljuju da će u periodu od 14. do 18. oktobra obilježiti ,,Nedjelju zdravog života“.
 
-Budući da je 15. oktobra Svjetski dan čistih ruku i Međunarodni dan pješačenja, a 16. oktobra Svjetski dan zdrave hrane, prije nekoliko godina smo u našem vrtiću odlučili da jednu nedjelju posvetimo promociji zdravog života i, zajedno sa djecom i roditeljima, organizujemo različite aktivnosti koje se bave formiranjem zdravih životnih navika kod naših najmlađih, pojašnjava direktor vrtića Slaviša Vujanović.
 
Tako će sljedeća sedmica, od ponedeljka do petka, kako najavljuju iz Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“, biti sadržajno bogati dani.
 
U ponedeljak, 14. oktobra, a sa ciljem organizovanja Školice sporta za djecu vrtića, biće upriličeno potpisivanje Sporazuma o saradnji između Pedagoškog fakulteta u Bijeljini i JU Dječiji vrtić ,,Čika Jova Zmaj“, a u objektu vrtića na Ledincima ,,Plavi čuperak“ biće organizovan sportski dan ,,U zdravom tijelu- zdrav duh“.
 
U utorak, 15. oktobra, na Međunarodni dan pješačenja, polaznici starijih vrtićkih grupa prošetaće do Gradskog parka, a kako je tog dana i Svjetski dan čistih ruku, obilježiće ga u svim objektima kroz različite aktivnosti, a pod sloganom ,,Prije i poslije jela treba ruke prati“.
 
Na Svjetski dan hrane, 16. oktobra,  stariji vrtićanci će posjetiti zelenu pijacu, a tokom dana će različitim aktivnostima, uz poruku ,,Hranim se zdravo! Bravo, bravo!“obilježiti ovaj dan, a, između ostalog, pripremaće voćne salate.
 
Polaznici vrtića u objektu ,,Radost“, te njihovi drugari u objetu vrtića ,,Mali princ“, u četvrtak će praviti zimnicu, dok će mališane u vrtiću ,,Plavi čuperak“ posjetiti roditelj-ljekar.
 
Bogat će biti i posljednji dan ,,Nedjelje dječijeg zdravlja“ u Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“.
Stariji vrtićanci će sa bakama, a povodom Svjetskog dana jabuka, imati radionicu ,,Iz bakine kuhinje“, njihovi drugari iz srednjih vrtićkih grupa posjetiće Zelenu pijacu, dok će mlađi vrtićanci praviti voćnu salatu, a vaspitačice će im govoriti o tome kako su vitamini mnogo zdravi i mnogo fini.