CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLjE DOMA ZDRAVLjA BIJELjINA: Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja :: Semberija INFO ::

 

CENTAR ZA MENTALNO ZDRAVLjE DOMA ZDRAVLjA BIJELjINA: Obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja


Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja, u Centru za  mentalno zdravlje, koji egzistira u okviru bijeljinskog Doma zdravlja, upriličena je izložba slika pacijenata koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Prim. dr Duško Milovanović, direktor bijeljinskog Doma zdravlja, izjavio je da je Centar za mentalno zdravlje stručno i kadrovski osposobljen,  a sve sa ciljem pružanja što kvalitenije zdravstvene zaštite pacijentima.

„Današnjim aktivnostima mi se priključujemo obilježavanju  Svjetskog dana mentalnog zdravlja. O značaju mentalnog zdravlja suvišno je i govoriti. Svjesni smo činjenice koliko je, naročito u proteklih nekoliko godina, pitanje mentalnog zdravlja  postalo jedno od najbitninijih pitanja kada je u pitanju zdravlje uopšte“, istakao je Milovanović.

Prema njegovim riječima, očuvanje mentalnog zdravlja, bilo da je u pitanju prevencija mentalnog zdravlja, odnosno bolesti vezane za mentalno zdravlje, iziskuje određene finansijske troškove.

„To je naročito veliki problem za siromašnije zemlje sa malim mogućnostima. Samim tim, jako je bitna organizacija centara za mentalno zdravlje na primarnom  nivou koji su značajno doprinijeli smanjenju troškova, prije svega kada je u pitanju hospitalizacija, odnosno bolničko liječenje bolesnika sa mentalnim poteškoćama, naglasio je Milovanović.

Bijeljinski  Centar za mentalno zdravlje je sertifikovana i akreditovana zdravstvena ustanova.

Semberija info/Z. Kusmuk
Foto: B. Milošević