Opština Lopare podržala mladog informatičara koji putuje u Tokio :: Semberija INFO ::

 

Opština Lopare podržala mladog informatičara koji putuje u Tokio


LOPARE - Stevi Mitriću iz Lopara, mladom informatičaru koji će učestvovati na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Tokiju, danas je u znak podrške načelnik ove opštine Rado Savić uručio 1.000 KM iz opštinskog budžeta.

Savić je istakao da je Mitrić ponos Majevice i Republike Srpske i da je on primjer svima kako se može postići uspjeh.

"Stevo Mitrić svojim trudom i radom diže ugled našoj lokalnoj zajednici i Republici Srpskoj i pokazuje primjerom da se, ako smo uporni i marljivi, rezultati mogu ostvariti. Na ovaj način smo ukazali poštovanje njemu, njegovoj porodici, ali i školi", rekao je Savić poželivši Mitriću srećan put u Japan, kao i sreću na predstojećem takmičenju.

Mitrića, koji je učenik četvrtog razreda Elektrotehničke škole u Loparama, finansijski je podržalo i bijeljinsko preduzeće "Mega drvo" sa 500 KM.

On je zahvalio opštini Lopare i preduzeću "Mega drvo" i podsjetio da na Olimpijadi, koja traje 10 dana, učestvuje više od 300 takmičara iz 70 zemalja.

"Takmičimo se u programiranju, dobijamo zadatke iz različitih oblasti. Uglavnom je to konstruktivno programiranje, zasniva se na logaritmima i analizi i zahtijeva izuzetno poznavanje te oblasti", naveo je Mitrić.

Međunarodna informatička olimpijada ove godine biće održana u Tokiju od 1. do 9. septembra.