PLAN PARCELACIJE ZA AUTO-PUT I GASOVOD BRČKO-BIJELjINA-RAČA NA UVIDU GRAĐANIMA :: Semberija INFO ::

 

PLAN PARCELACIJE ZA AUTO-PUT I GASOVOD BRČKO-BIJELjINA-RAČA NA UVIDU GRAĐANIMA


U gradskom Odjeljenju za prostorno uređenje u Bijeljini izloženi su grafički i tekstualni dokumenti iz kojih građani mogu da se upoznaju sa Nacrtom plana parcelacije za auto-put i gasovod na dionicama Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača, kao i Nacrt Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu auto-puta i gasovoda na istim dionicama. Nacrt plana parcelacije biće izložen do 12. oktobra ove godine, do kada građani mogu dati primjedbe i sugestije na ovaj dokument.

​Tehnički detalji, među kojima su i pristupni putevi i nadvožnjaci kojima će sela kroz koja prolazi auto-put biti povezana sa Bijeljinom, biće razmatrani naknadno - prilikom javne rasprave o glavnom projektu.


- Nakon ovoga, biće organizovana javna rasprava na kojoj će se pojaviti nosioci izrade autoputa i naše resorno Ministarstvo. Dio posla za koji je u ovoj fazi zaduženo Odjeljenje za prostorno uređenje je samo tehnička podrška, odnosno, da svim zainteresovanim građanima odgovorimo na pitanja
- ističe načelnik ovog Odjeljenja Miladin Rakić.

Zvanični početak radova na izgradnji dionice auto-puta od Sremske Rače do Kuzmina, duge 17 kilometara, očekuje se 8. oktobra.

(GRADSKA UPRAVA)