SVEČANO OTVORENA ČESMA U GRADSKOM PARKU :: Semberija INFO ::

 

SVEČANO OTVORENA ČESMA U GRADSKOM PARKU


U Gradskom parku, a na Dan grada, 24. septembra, svečano je otvorena česma. Česmu, koja od danas krasi centralni dio parka, gradu je poklonio Rotari klub Bijeljina. 

Ceremonija otvaranja česme počela je u 17 časova, a otvorili su je predsjednik Rotari kluba Bijeljina za 2019/2020. godinu Zoran Perić, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i Melita Beker,  guvernerka Distrikta 1910 iz Austrije, kom pripadaju rotari klubovi iz Bosne i Hercegovine.

-Rotari klub Bijeljina je uspio da postane prepoznatljiv u gradu, što me posebno raduje, rekla je Melita Beker istakavši da se od rotari klubova očekuje da njeguju prijateljstvo u klubovima, ali i da u svojim zajednicama realizuju različite projekte i akcije. 

U Rotari klubu Bijeljina ističu da je njihov moto služenje zajednici.

-Česma je nešto što već dvije decenije želimo da napravimo, nešto na čemu smo maksimalno bili posvećeni. Htjeli smo da ostavimo nešto gdje će se ljudi okupljati, gdje će se družiti.  Ova česma koju poklanjamo našem gradu od danas će, nadamo se, svim građanima učiniti ljepši boravak u Gradskom parku, izjavio je Zoran Perić dodavši da je to samo jedan u nizu projekata koje je Rotari klub Bijeljina do sada uradio, te izdvojio darivanje mamografa Domu zdravlja Lopare, te veliku investiciju od 70.000 dolarta Opštoj bolnici ,,Sveti vračevi“ Bijeljina. 

Rotari česma u Gradskom parku ima pristup za djecu, odrasle, za osobe sa invaliditetom, ali i kućne ljubimce. Česma takođe ima i integrisan sistem Aqua power koja vodu čini čistijom i zdravijom.

Gradonačelnik Mićo Mićić je zahvalio Rotari klubu Bijeljina istakavši da je posebno lijepo to što ovu česmu poklanjaju gradu na njegov dan, 24. septembra.

-Zahvaljujem vam se u ime svih građana Bijeljine što ste na ovakav način obilježili Dan grada, zahvaljujem na ovoj česmi koja će sigurno biti  ukras najljepšeg dijela grada, rekao je Mićić.

Vrijednost izgradnje Rotari česme je oko 40.000 maraka, a u ovom značajnom projektu za grad učestvovali su brojni rotari klubovi iz BiH i regiona, Rotari distrikt 1910 iz Austrije, brojna privredna društva iz Bijeljine i Gradska uprava Bijeljine.