Dvorovljanski lovci najbolji majstori i za riblju čorbu :: Semberija INFO ::

 

Dvorovljanski lovci najbolji majstori i za riblju čorbu


Lovačka sekcija „Dvorovi“ skuvala je najbolju riblju čorbu na 18. „Zlatnom kotliću Semberije“ presudio je žiri ove kulinarske manifestacije koja je ove godine održana na prostoru Banje Dvorovi. Drugoplasirana je bila ekipa Mjesne zajednice Dragaljevac, a treće mjesto su zauzeli majstori ribljeg kotlića iz Hotela „Drina“.
Osamnaesti „Zlatni kotlić“ je okupio više od hiljadu posjetilaca i učesnika iz 73 takmičarske ekipe, potvrdivši epitet najpopularnijeg kulinarskog druženja u Semberiji. Pored, naravno, najbrojnijih ekipa iz Semberije, za naslov najbolje su se nadmetali i gosti iz okolnih gradova u Srpskoj, Federaciji BiH, ali i iz Srbije.
Za takmičarske kotliće su organizatori obezbijedili ribu, a za ostale sastojke svaka ekipa se pobrinula sama. Ipak, po ocjeni organizatora i posjetilaca, glavni sastojak ovog dana bilo je druženje do kasnih večernjih časova, kojem je doprinijela i prijatna hladovina parka pored bazena u Dvorovima.
„Kotlić“ je tokom godina mijenjao mjesto održavanja, a za „punoljetstvo“ se vratio tamo gdje je i rođen – u Dvorove. Organizator „Kotlića“ bila je Turistička organizacija Grada Bijeljina, a pokrovitelj manifestacije je, kao i ranijih godina, bila Gradska uprava Grada Bijeljina.