UDRUŽENjE ZA RAZVOJ I EDUKACIJU MLADIH :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE ZA RAZVOJ I EDUKACIJU MLADIH


Udruženje za razvoj i edukaciju mladih „Siguran korak“ obilježilo je dvije godine postojanja, u okviru kojih su imali niz aktivnosti, od uličnih akcija, raznih radionica,  za romsku i neromsku populaciju. 

Ovim povodom, volonteri ovog Udruženja danas su na gradskom trgu dijelili promotivni materijal o Udruženju, čiji su inicijatori i osnivači mladi Romi i neromi, koji su proteklih godina stekli različita znanja, iskustva i vještine, a u rad su dodatno unijeli volju i želju za napretkon cjelokupne lokalne zajednice. 



„Danas obilježavamo  dvije godine od osnivanja Udruženja. Dijelimo promotivni materijal i želimo da ukažemo na probleme mladih, od kojih je najveći zaposlenje. Mladi nisu dovoljno aktivni i imaju strah, a mi želimo da im pomognemo, izjavila je za portal „Semberija info“ Begzada Jovanović, programska radnica  u Udruženju „Siguran korak“. Jovanovićeva je napomenula da Udruženje ima grupu volontera čija brojnost raste iz dana u dan, navodeći  da su među ciljevima Udruženja da se mladima iz Bijeljine otvori siguran prostor, bolji ambijent i mjesto gdje mogu da razvijaju svoje ideje i iznose svoja mišljenja i stavove.

Važnost ove organizacije ogleda se u uključivanju omladine u rad organizacije kako bi ih aktivirali, povećali radne navike, lišili negativnih navika, te povećali njihovo učešće u razvijanju društvenih zajednica, ističu iz Udruženja  za razvoj i edukaciju mladih „Siguran korak“.  Iz Udruženja se zahvaljuju lokalnoj zajednici na dosadašnjoj pomoći, te Birou za zapošljavanje uz čiju pomoć su zaposlili dvije osobe u stalni radni odnos na period od godinu dana.

Semberija INFO/Z. Kusmuk