SPISAK NIJE SAČINjEN – I LUKA VUKOVIĆ IMA ŠANSU DA IDE :: Semberija INFO ::

 

SPISAK NIJE SAČINjEN – I LUKA VUKOVIĆ IMA ŠANSU DA IDE


Porodica karatiste Luke Vukovića, osvajača brojnih medalja na međunarodnim karate takmičenjima, tvrde da „spisak nadležnih na niovu BiH još nije formiran i ne zna se ko će na njemu biti“.

„Na osnovu svih dosadašnjih bodovanja na raznim takmičenjima, Luka Vuković ima četiri poena, a Saša Nedić tri“, izjavio je Slaviša Vuković, otac Luke Vukovića.

On kaže da je njegov sin najtrofejniji karatista u Bijeljini i Republici Srpskoj,  te da upravo zbog te činjenice u petak, 13. septembra, ima prijem u Vladi RS, kod ministra porodice, omladine i sporta Sonje Davidović. „Nije sportski, ljudski, niti moralno degradirati nečiji uspjeh i prejudicirati spisak imena karatista za učešće na Svjetskom prvenstvu. Lično, kao roditelj nikada ovako nešto ne bih mogao uraditi. Ne volim nepravdu i to je razlog zašto se oglašavam. Meni je satisfakcija u životu da imam dijete kakvo imam, vaspitano, kulturno i uz to uspješno u sportu, a ima svega 18 godina. Nije on samo moj ponos, nego ponos sporta Bijeljine, Semberije i RS, kaže Vuković. On podsjeća da je Luka Vuković, član KK „Pateri“, do sada osvojio više od 300 stotine medalja, između ostalog, da je ove godine na Svjetskom kupu u Umagu osvojio bronzanu medalju u kategoriji mlađih seniora, srebro na Balkanskom prvenstvu, da je višestruki prvak BiH u teškoj kategoriji, višestruki prvak RS... 

Portal „Semberija info“ objavio je u petak, 6. septembra, apel za prikupljanje finansijske pomoći za mlađeg seniora Sašu Nedića, nakon što se našoj redakciji obratio Goran Ivković iz KK „Unsu“ sa tvrdnjom da Nedić ide na Svjetsko prvenstvo u Čile 24. oktobra, ali da je njegov odlazak upitan ukoliko se ne skupi 6.000 KM. Ivković je podsjetio da je Saša Nedić na Državnom prvenstvu, koje je održano u Vogošći u  organizaciji Karate saveza BiH, osvojio prvo mjesto i time objedinio titulu prvaka RS i titulu prvaka BiH. Ivković je izjavio da rezultat koji je Nedić postigao, osim učešća na Svjetskom prvenstvu u Čileu, garantuje mu i učešće na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji polovinom decembra i Evropskom prvenstvu u Mađarskoj naredne godine u februaru.

Portal „Semberija info“ otvoren je za iznošenje stavova i ni u kojem slučaju se ne stavljamo na bilo čiju stranu niti želimo da favorizujemo bilo kojeg sportistu. Nakon potvrde nadležnih da spisak sa nivoa BiH nije formiran, Ivković nam je rekao da će Nedić biti na spisku. Prema njegovim riječima, nastup na državnom prvenstvu BiH bio je „obavezan za sve takmičare koji žele da nastupiti na Svjetskom  i Balkanskom 2019. i Evropskom prvenstvu 2020. godine, i izbornog je karaktera za reprezentativne selekcije BiH“.  

Portal „Semberija info“, kao i „Semberske novine“, nastaviće da rade profesionalno, da se drže činjenica,  a ne prognoza i ponavljamo da svi imaju mogućnost da iznesu svoje stavove. U vezi odlaska karatista na Svjetsko prvenstvo, portal „Semberija info“ i „Semberske novine“ žele da se obojica naših karatista iz Bijeljine nađu na spisku za odlazak u Čile.

Semberija info/Zorica Kusmuk