GIMNAZIJE FILIP VIŠNjIĆ: NA PRAGU VELIKOG JUBILEJA :: Semberija INFO ::

 

GIMNAZIJE FILIP VIŠNjIĆ: NA PRAGU VELIKOG JUBILEJA


Veliki jubilej – 100 godina od osnivanja i postojanja Gimnazije „Filip Višnjić“ sa nekoliko značajnih manifestacija biće obilježen i u septembru, kada otpočne nova školska godina, izjavio je na konferenciji za štampu u bijeljinskoj Gimnaziji direktor ove škole Vladimir Šavija.

“Od januara ove godine i od Svetosavske akademije, sve do danas, imali smo puno aktivnosti I zanimljivih sadržaja koji su bili posvećeni ovom jubileju. Nosioci tih aktivnosti uglavnom su bili naši učenici i profesori. Mi ćemo 12. septembra i zvanično obilježiti veliki jubilej – 100 godina postojanja Gimnazije. Prvo ćemo sedmog septembra, sa početkom u 17,30 sati,  organizovati šetnju gimnazijalaca od Saborne crkve,  u centru grada, Račanskom ulicom do Gimnazije.  Simbolično ćemo napraviti 1.919 koraka. Slična manifestacija realizovana je i prilikom obilježavanja jubileja “Pola vijeka Gimnazije”. Sada ćemo ponoviti tu manifestaciju i nazvali smo je “U šetnju sa gimnazijalcima”.  Nakon šetnje, predviđen je obilazak škole za bivše i sadašnje gimnazijalce, roditelje i prijatelje škole, kao i rok - koncert  grupe “Štrajk”. Centralna manifestacija predviđena je za 12. septembar, kada će biti otvorena izložba u Muzeju Semberije povodom 100 godina Gimnazije, nakon čega će u Centru za kulturu “Semberija”  biti upriličena i Svečana akademija. Vjerujem da će sala Centra za kulturu biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Podsjetićemo se na neke istorijske detalje i na sve ono što je Gimnazija značila u proteklih stotinu godina za građane Bijeljine i Semberije. Upućena nam je i ponuda “Pošta Srpske” da se odštampa poštanska markica sa logom Gimnazije. Promocija poštanske markice i puštanje u promet zakazani su za 19. septembar u zgradi Gimnazije “Filip Višnjić”.

Bijeljinsku Gimnaziju trenutno pohađa 840 učenika. Ova škola u proteklom vijeku bila je pravi rasadnik talentovanih i vrijednih učenika koji su nakon akademskih studija u velikim univerzitetskim centrima u regionu postigli zapažene rezultate u svim oblastima društvenog, ekonomskog,kulturnog i sportskog života I djelovanja.
 
Semberija info