DANAS U BIJELjINSKOJ BOLNICI EDUKACIJA NA VIŠE NIVOA :: Semberija INFO ::

 

DANAS U BIJELjINSKOJ BOLNICI EDUKACIJA NA VIŠE NIVOA


U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi imaju trening o izgradnji boljeg odnosa među zaposlenima i unapređenje komunikacijskih vještina.


 
Menadžment Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina, na čelu sa direktorom prof.dr Zlatko Maksimovićem, omogućio je u posljednje dvije godine dolazak vrsnih stručnjaka iz različitih oblasti medicine koji, zajedno sa našim ljekarima obavljaju složene operativne zahvate. Dolazak stručnih saradnika u našu ustanovu omogućio je uvođenje niza savremenih operativnih procedura, zbog kojih su pacijenti sa regije Bijeljina ranije odlazili u zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa.


 
U posljednje dvije godine kroz razne treninge predavača iz ekpertskih kuća mnogo se ulaže u upravljanje ljudskim resursima i motivaciju zaposlenih.
 
Jedan od takvih treninga održava se juče i danas na temu “Uspostavljanje odnosa i izgradnja mosta povjerenja” koje vodi Aleksandra Bajić sa akademije “Alba Soft Skills” Banjaluka.


 
“Ulaganje u znanje je investicija koja se uvijek isplati i s ponosom ističem da ćemo nastaviti sa kontinuiranom edukacijom našeg kadra u svim oblastima, a sve u cilju većeg stepena zadovoljstva naših korisnika”, rekao je prvi čovjek bolnice.
 
Danas su u našim operacionim salama čak četiri profesora, vrsna stručnjaka iz različitih hirirških grana, koji rade odvojeno operacije.


 
Doc. dr Ognjan Skrobić, specijalista opšte hirurgije, ekspert u oblasti hirurškog liječenja gojaznosti. Radi u Centaru za hirurgiju jednjaka i želuca, Klinika za digestivnu hirurgiju – Prva hirurška, Klinički centar Srbije.
 
Klinički asistent je na Katedri hirurgije i anesteziologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Docent na katedri hirurgije i anesteziologije Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.


 
Član je Multidisciplinarnog centra za gojaznost Kliničkog centra Srbije.

Prof.dr Nenad Arsović, direktor Klinike za ORL i MFH Kliničkog centra Srbija, profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, višedecenijski je stručnjak u oblasti otorinolaringologije, posebno u oblasti otohirurgije.


 
Prof.dr Milorad Bijelović, specijalista grudne hirurgije, načelnik Odeljenja za traumu, hirurgiju zida grudnog koša i medijastinuma Instituta za plućne bolesti Vojvodine “Sremska Kamenica” i profesor na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu na katedri hirurgije.


 
Prof. dr Dragan Sagić, specijalista radiologije i doktor medicinskih nauka. Upravnik Službe za invazivnu i interventnu kardiovaskularnu dijagnostiku i terapiju u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Redovni profesor na katedri Radiologije, na Medicinskom fakultetu u Beogradu.