NOVE KUĆE ZA POPLAVLjENE: Radost za pet porodica u novim domovima :: Semberija INFO ::

 

NOVE KUĆE ZA POPLAVLjENE: Radost za pet porodica u novim domovima


Gradonačelnik Mićo Mićić i predstavnici UNDP-a uručili su ključeve od novoizgrađenih kuća za pet porodica čija su domaćinstva uništena tokom stravičnih poplava 2014. godine u Semberiji. 

Ključevi su uručeni porodicama Zorana Milanovića, Stanoja Vujića i Jove Tešića iz Popova,  Mileta Tomaševića iz Balatuna i Milana Lakića iz Ostojićeva. Nove kuće izgrađene su za trajno stambeno zbrinjavanje, a u okviru Programa za oporavak od poplava koji finansira Evropska unija, te zajedno realizuju Grad Bijeljina i UNDP BiH.

„Zadovoljni smo jer smo zajedno sa UNDP-om uspjeli da izgradimo pet kuća za isto toliko porodica čiji su domovi uništeni tokom poplava, istakao je gradonačelnik Mićić. Prema njegovim riječima, za ove namjene Grad Bijeljina obezbijedio je 440 hiljada KM, dok je ostatak obezbijedila Evropska unija. Izgradnja kuća koštala je ukupno 1,7 miliona KM.

Gradonačelnik Mićić, zajedno sa predstavnicima UNDP-a, nakon uručenja ključeva posjetili su porodicu Zorana Milanovića koja je dobila novu kuću u Popovima. Na području Bijeljine, u okviru ovog Projekta,  biće izgrađene ukupno 44 nove kuće za porodice čija su domaćinstva uništena tokom poplava.

Semberija INFO/Z. Kusmuk