Sutra humanitarni koncert za pomoć Nikoli Grabovičkiću :: Semberija INFO ::

 

Sutra humanitarni koncert za pomoć Nikoli Grabovičkiću


Na krovu zgrade Centra za kulturu u Bijeljini sutra će (30.8.219.) biti održan koncert elektronske muzike nakon kojeg će Dušan Sekulić sa svojim bendom izvesti humanitarni koncert "Akordion fantazi dva" s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje tridesetpetogodišnjeg sugrađanina Nikole Grabovičkića.

Nikola Grabovičkić iz Bijeljine trenutno je na liječenju u Njemačkoj za koje je njegova majka Dana obezbijedila novac prodavši porodičnu imovinu u Zavidovićima gdje su živjeli do rata. Ona je na taj način obezbijedila 160.000 KM za terapije, što je plaćeno bolnici u Hamburgu.

"Nikola se do sada u Hamburgu liječio slabijim terapijama, za šta je potrošeno 80.000 evra", rekla je Srni njegova majka Dana. Ona kaže da je za dvije terapije do juče na humanitarni račun uplaćeno 50.000 evra, od kojih je 40.000 odmah uplaćeno bolnici.

"Zahvaljujući ovim sredstvima terapija će biti nastavljena, ali poslije toga slijedi operacija za koju se ne zna tačan iznos, a koja prema našim saznanjima, košta od 150.000 evra do 200.000 evra", rekla je Nikolina majka.

Dušan Sekulić održaće humanitarni koncert u dogovoru sa rukovodstvom bijeljinskog Centra za kulturu. Direktor Centra za kulturu "Semberija" Slađana Lekić rekla je Srni da su u ovoj ustanovi došli na ideju da humanitarni koncert bude održan u okviru Sekulićevog projekta "Upoznajte muziku", te da će prihod od ulaznica biti doniran za liječenje Nikole Grabovičkića.

Ona je dodala da je cijena ulaznice za koncert, koji počinje u 20.30 časova, 10 KM i da je do sada prodato oko 200 od 300 ulaznica puštenih u prodaju. Ona je izrazila nadu da će preostale ulaznice biti rasprodate do sutra."Sav prihod usmjerićemo na račun otvoren u Sberbanci ili porodici lično", rekla je Lekićeva.

Novac se može uplatiti na broj računa SBERBANK BIJELjINA 567-343-59002389-88 /za liječenje Nikole Grabovičkića.

SRNA