DNEVNI CENTAR ZA DJECU U RIZIKU: STIGLA POMOĆ IZ ŠVAJCARSKE :: Semberija INFO ::

 

DNEVNI CENTAR ZA DJECU U RIZIKU: STIGLA POMOĆ IZ ŠVAJCARSKE


Da dobrota ne poznaje granice, političke aspiracije ili nacije, dokaz je pomoć koja je stigla iz Švajcarske u Dnevni centar za djecu u riziku, a zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji Amel iz Švajcarske. Članica organizacije, Dževada Mehmedović koja je inače rodom iz Tuzle, a živi u Švajcarskoj, dopremila je odjeću, obuću, sredstva za ličnu higijenu i prehrambene article za mališane Dnevnog centra, a koji su prethodno dogovorile njena kćerka Selma i sociolog Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina Nevena Jovanović. Do saradnje je došlo prilikom posjete studenata iz Tuzle, a među njima je bila i Selma koja je u odboru Humanitarne organizacije Amel.

-Upoznale smo se, sprijateljile i razmijenile informacije i iskustva u radu. Upoznala sam je sa situacijom naših polaznika, a Selma je obećala da će obezbijediti ono što je trenutno najhitnije za naše polaznike. Iskreno, nisam očekivala da će to biti tako brzo jer oni šalju donacije gdje je popmoć potrebna.  Paketi su stiglii, a saradnju nastavljamo i već možemo najaviti donaciju koja će stići za zimu, rekla je Jovanovićeva. Selmina majka, Dževada je naglasila da je ova organizacija odlično organizovana I da su najsrećniji kad pomognu onima koji je pomoć potrebna.



-Predsjednica je Minie Bouwer veoma je, posvećena ovom humanom poslu, kao i svi članovi, a u prikupljanju pomoći. Skoro smo osnovani i već smo veoma aktivni u želji da pomognemo. Nastavljamo sa ovom misijom, a  ova pomoć djeci u Bijeljini jeste prva, ali će za nas biti prva u nizu, rekla je Mehmedovićeva.
 
Semberija info