BEOGRADSKA FILHARMONIJA USKORO U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

BEOGRADSKA FILHARMONIJA USKORO U BIJELjINI


Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić održao je sastanak sa direktorom Beogradske filharmonije Ivanom Tasovcem, na kom je bilo govora o skorašnjem nastupu filharmonije u Bijeljini.
 
-Čini mi se da je Bijeljina jedan od onih gradova gdje kad dođete prvi put, bilo poslovno ili turistički, odlazite kao prijatelj ovog grada i prijatelj, prije svega, ljudi koji ovdje rade i stvaraju ono što se zove ,,Bijeljina, grad budućnosti“. Meni se za posljednjih 24 sata, koliko sam ovdje, čini da smo napravili sve preduslove da možemo da kažemo da od danas ispisujemo nove stranice kulturne istorije Bijeljine“. To mi čini izuzetno veliko zadovoljstvo, zato što nema većeg izazova za umjetnike nego otvarati nove prostore i upoznavati novu publiku, istakao je Ivan Tasovac.
 
Izražavajući zadovoljstvo što je bio domaćin čovjeku koji je dugo u kulturi, direktoru Beogradske filharmonije Ivanu Tasovcu, gradonačelnik Mićić je istakao da sa svojim saradnicima čini sve kako bi Bijeljina uskoro postala grad u kom kultura zauzima jedno od prvih mjesta.
 
-Dobili smo status evropskog grada sporta za 2020. godinu, ali hoćemo da budemo takav grad koji će da prednjači i kad je riječ o kulturi. Zato sam sa zadovoljstvom prihvatio da, zajeno sa Udruženjem građana ,,Muzički umjetnici Semberije“, organizujemo, po prvi put, koncert Beogradske filharmonije u našem gradu, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić. 
 
Udruženje građana ,,Muzički umjetnici Semberije“, na čelu sa Sinišom Pajićem, dvije je godine radilo na tome da beogradski filharmoničari održe koncert u našem gradu. 
 
-Presrećni smo što smo uspjeli da ispunimo našu dugogodišnju želju, a to je dolazak Beogradske filharmonije u Bijeljinu. Puni smo entuztijama i vjerujemo da će koncert koji će uskoro uslijediti  biti ostvarenje ne samo naših, nego i želja brojnih ljubitelja klasične muzike u našem gradu, rekao je Siniša Pajić dodavši da još nisu utvrdili tačan datum održavanja koncerta, ali mjesto jesu- biće to salon ,,Moskva“ u Etno selu ,,Stanišići“.

​Semberija info