Još jedno mjesto dječije radosti u gradu :: Semberija INFO ::

 

Još jedno mjesto dječije radosti u gradu


Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović danas je ozvaničio završetak radova i predao na korištenje građanima preuređeni park sa dječjim igralištem i teretanom na otvorenom u Ulici Ruđera Boškovića u Bijeljini.

-Ovo je jedan u nizu projekata koji radimo zbog dječije radosti i zadovoljstva njihovih roditelja. Nalazimo se u mjesnoj zajednici Ledinci, koja je najbrojnija gradska mjesna zajednica i gdje smo u skladu sa svim standardima preuredili dječije igralište i izgradili teretanu na otvorenom. Mogu reći da sam prezadovoljan novim ruhom u kojem se nalazi ovih 1.162 kvadratna metra. Ukupan projekat je koštao 149.360 konvertibilnih maraka s tim da je ostala obaveza izvođača radova da u predstojećem periodu buđenja vegetacije dodatno obogati zelenilo u parku“, rekao je gradonačelnik Petrović.



Gradonačelnik je istakao da se trenutno rade planovi za još nekoliko sličnih „zelenih“ projekata i u urbanom dijelu grada i u seoskim sredinama. Istakao je gradsko zemljište koje se nalazi u Račanskoj ulici kod broja 12 gdje će se takođe praviti park i igralište za djecu.

-Veoma nam znači ovo igralište. Prvo što je renovirano, jer je bilo žalosno pogledati u kakvom je stanju bilo. Drugo, znači nam što je ograđeno jer je time povećana bezbjednost naše djece“, rekla je Zorica Đokić koja sa svojom porodicom živi u susjednoj ulici.

(Semberija info)