Bijeljina: Tokom regionalane akcije 71 učesnik sankcionisan zbog nepoštovanja ,,Odnosa vozač-pješak“, 59 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Tokom regionalane akcije 71 učesnik sankcionisan zbog nepoštovanja ,,Odnosa vozač-pješak“, 59 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju


Na području Policijske uprave Bijeljina u periodu od 16.01. do 22.01.2023. godine sprovedena je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanje ,,odnosa vozač-pješak“, kontrolu korištenja elemenata pasivne bezbjednosti i kontrolu vozača pod dejstvom alkohola i opijata.
 
Tokom trajanja akcije kontrolisano je 550 učesnika u saobraćaju pri čemu je 71 učesnik sankcionisan zbog nepoštivanja ,,odnosa vozač-pješak“, od čega 22 pješaka i 49 vozača.
 
Tokom akcije 1124 vozača je alkotestirano od čega je zbog vožnje u alkoholisanom stanju isključeno 59 vozača. Zbog vožnje u koncetraciji od preko 1,5 g/kg alkohola u organizmu isključena su tri vozača, zbog vožnje u koncetraciji od 0,81 do 1,5 g/kg isključeno je 18 vozača, zbog vožnje u koncetraciji od 0,31 do 0,8 g/kg isključena su 33 vozača i dok je pet vozača isključeno zbog vožnje u koncetraciji do 0,3 g/kg .
 
U toku akcije dva vozača su isključena iz saobraćaja  zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i pravila i da time svi zajedno doprinesemo većem stepenu bezbjednosti u saobraćaju.
 
 
PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE 
 
Aleksandra Marić