ODRŽANO DUHOVNO VEČE POVODOM SLAVE GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽANO DUHOVNO VEČE POVODOM SLAVE GRADA BIJELjINA


Da Grad Bijeljina ima mnogo prijatelja, dokaz je 27 delegacija koje su doputovale iz bratskih i prijateljskih gradova povodom slave grada, Svetog Pantelejmona. Gradonačelnik MićoMićić, s ponosom je naglasio da je “bogat čovjek koji ima puno prijatelja”

-Velikibroj prijatelja je dokaz da dobro radimo i da smo uzor mnogima, ali i da učimo od boljih. Sveti Pantelejmon, simbol je nesalomljivosti i snage vjere i mi se trudimo da gradimo tolerantne zajednice i da Bijeljina bude grad jednakih šansi za sve ljude i grad budućnosti”, rekao je gradonačelnik na “Pantelinskoj duhovnoj večeri” održanoj u Centru za kulturu i podsjetio na brojne projekte koji su urađeni u proteklom period, ali projekte su u toku i u najavi. Povodom zaštitnika grada Svetog Pantelejmona u Bijeljinu su pristigle i brojne čestitke prijateljskih i bratskih opština, a među njima je na svečanosti pročitana čestitka srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. 

-Slava je prilika za zajedničku molitvu za zdravlje, rodnu godinu, za bolje sutra”, navedeno je u čestitki. Ovogodišnji kum slave je gradonačelnik Budve Marko Carević koji je poželio da Bijeljina ide velikim koracima u bolju budućnost. 

Ambasador Srbije Aleksandar Đorđević istakao je  da je slava Bijeljine velika svetkovina na kojoj se okupilo mnogo bratskih gradova i iz Srbija, ali i veliki dio Evrope, dodavši da je saradnja Srbije i Republike Srpske odlična i da će ubuduće samo jačati. U umjetničkom programu “Duhovne večeri”, nastupili su Hor "Srbadija" i srpski glumci Mirjana Gavrilović i Branislav Lečić. Povodom slave Grada, na Trgu će od 21, 30 časova biti i koncert Maje Berović.

Semberija info