Bijeljinski književni susreti :: Semberija INFO ::

 

Bijeljinski književni susreti


U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ večeras je organizovano književno veče Udruženja književnika Republike Srpske - Podružnica Bijeljina koja trenutno okuplja trinaestoro književnih stvaralaca iz Bijeljine, Lopara, Rogatice i Modriče.



Predsjednik bijeljinske Podružnice Udruženja književnika Republike Srpske, Momčilo Koprivica izjavio je da je bijeljinska podružnica, po broju članova i kvalitetu rada druga podružnica u Republici Srpskoj, odmah iza banjalučke.

„Svake godine organizujemo proljećne i jesenje - zimske susrete književnika.  To je prilika da posjetiocima predstavimo sve ono što su naši članovi uradili između dva književna susreta. Svake godine povećavamo i podmlađujemo našu Podružnicu. Uslov za članstvo su tri objavljene knjige, a ukoliko taj uslov nije ispunjen, može biti i jedna knjiga za koju je autor dobio određenu nagradu. Naše krovno udruženje u Banjaluci odlučuje o izboru u članstvo. Bilo je u ovoj godini i objavljenih knjiga i nagrada i puno književnih gostovanja naših članova“, kaže Koprivica.



Jelina Đurković kaže da je veliko zadovoljstvo organizovati ovakve kniževne susrete i na njima učestvovati.
„Korona je prošla, tako da bismo svake godine trebali sabirati ono što smo u proteklih godinu dana objavili, promovisali, prisjetiti se koje smo uspjehe i nagrade osvojili. Svake godine, na Svjestki dan poezije, 21. marta, takođe, organizujemo zajednički književni susret. Imamo i mlade stvaraoce u našoj podružnici i to je naš zajednički uspjeh“, kaže književni stvaralac Jelina Đurković.

Semberija Info