GRAD BIJELjINA: Dodjelom nagrada i zahvalnica obilježen međunarodni Dan volontera :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: Dodjelom nagrada i zahvalnica obilježen međunarodni Dan volontera


Međunarodni dan volontera proglasila je opšta skupština Ujedinjenih nacija 17. decembra 1985. godine. Od tada se, svake godine 5. decembra, obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.  



Povodom obilježavanja ovog međunarodnog dana, gradonačelnik Ljubiša Petrović danas je u Centru za kulturu “Semberija”, uručio priznanja najistaknutijim volonterima u 2022. godini. Novčanim iznosom od 200,00 KM nagrađeno je Udruženje žena sa invaliditetom “Impuls” i Luka Milošević, iz organizacije Crvenog krsta Bijeljina, koji su dobili i zahvalnice, a zahvalnice su pored njih dodijeljene i Heleni Stojić iz UG “Ruke” kao i Dušanki Glišić iz Udruženje žena sa invaliditetom “Impuls”.



Gradonačelnik Petrović je  čestitao svima kojima su danas uručene nagrade i zahvalnice i naglasio da su to su ljudi velikog srca, hrabrosti i posvećenosti.

- Oni su uvijek tu, da budu podrška i da osnaže svoje komšije, prijatelje i sugrađane i naravno da je zadovoljstvo biti zajedno danas sa svima njima. Nadam se da će im ovo biti dodatna motivacija da uradimo zajedno još mnogo dobrih akcija, a dužnost Gradske uprave je da podržava ovakve aktivnosti”, rekao je Petrović.

Da starosna dob nije nikakva prepreka da bi se neko bavio volonterskim aktivizmom, dokazuje i primjer  danas nagrađene Dušanke Glišić, koja i sa pune 83 godine i dalje nesebično radi kako bi pomogla drugima.


​Semberija info - S. Nikolić