ZVEZDINE LEGENDE VEČERAS U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

ZVEZDINE LEGENDE VEČERAS U BIJELjINI


Udruženje navijača Crvene Zvezde iz Bijeljine, organizovalo je večeras u Galeriji Centra za kulturu “Semberija”, promociju knjiga Zorana Timića Time "Mogu li i ja sa vama da razbijam voz" i Aleksandra Apostolovskog "Dule Savić".

U knjizi jednog od najistaknutijih navijača Crvene zvezde i legende Delija, Zorana Timića Time, opisni su brojni događaji na tribinama i ulicama Srbije, bivše Jugoslavije i Evrope. Autor je bio aktivni učesnik svih zbivanja na Zvezdinom sjeveru u periodu od početka 80-ih godina i jedan od utemeljitelja navijačke grupe Ultras a, kasnije i grupe” Delije Sever”.


 
-Mnoge stvari sam doživio i sve sam to prenio u knjigu koju večeras promovišem. Sve je napisano u prvom licu i mogu reći da je to moja autobiografska knjiga, a neki način i istorijat navijačkog pokreta u bivšoj Jugoslaviji i nakon toga“,rekao je Timić.

Dušan Dule Savić ,punih devet godina bio je član  Crvene zvezde. Tokom tog perioda svoje ime je upisao zlatnim slovima u anale kluba a slobodno se može reći da ne postoji igrač u istoriji crveno-belih, koji je više voljen i poštovan od strane navijača, kako kluba čiji je dres nosio, ali i pristalica najljućih rivala.Savić je rekao da se u knjizi o njemu, nalazi dosta toga što u javnosti do sada nije objavljeno, posebno kada je riječ o nekim fotografijama.

Govoreći o fudbalu nekada i sada, Savić je istakao da se danas fudbal znatno razlikuje u odnosu na neka prethodna vremena.


-Možda se nekada igrao fudbal za koji kažu da je ljepši, danas se igra modernije brže i snažnije. Moramo da prihvatimo realnost kakvu imamo, nema više velikih asova kao nekada. Danas se mnogo toga dešava kroz marketing, sve je to napredno ali meni je ono ranije bilo uzbudljivije i ljepše” ,rekao je Savić.
Večerašnja promocija, privukla je brojnu publiku, posebno vatrene navijače Crvene zvezde.

Semberija info