POTRAGA ZA DVOJICOM MUŠKARACA NA SAVI (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

POTRAGA ZA DVOJICOM MUŠKARACA NA SAVI (FOTO)


Bijeljinska policija, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite i roniocima, pokušali su večeras( subot) u popodnevnim I večernjim časovima da pronađu na Savi, u reonu sela Donje Crnjelovo, dvojicu muškaraca za koje je stigla prijava da su se utopili u Savi, potvrđeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Nezvanično smo saznali da je riječ o Cviki Simiću (55) i Ljubi Mićiću (55) iz semberskog sela Gradac.
Draško Tešić, očevidac prevrtanja čamca,  kaže da je bio prisutan na Savi, kod vikendice u kojoj je bila veća grupa ljudi.


“ Bio sam tu i vidio kada se čamac prevrnuo i potonuo. To je bilo oko 15,20, kad neko uzviknu: “Eno, prevrnuše se”. U čamcu su bili Ljubo Mićić i Cviko Simić, obojica mještani Gradca, sela kod Bijeljine. Ljubo je radio u Austriji. Pozvao je malo veće društvo, da sjednu, da se druže. Ušao je u čamac sa Cvikom i htio je malo da se provoza. Kad nesreća hoće, to ti je. Sjedao je on i ranije u čamac, ali, tako se hoće”, kaže, vidno uznemiren Draško tešić.

 Stevica Živanović, ronilac, kaže da su ronioci odmah po dojavi stigli na lice mjesta.


“ Pokušali smo locirati mjesto utapanja. Pretražili smo nešto od terena, u dužini od stotinu do 150 metara. Jako je loša vidljivost, mrak je pao, tako da nismo uspjeli locirati čamac i utopljenike. Rano ujutro nastavljamo potragu. Pokušavali smo i sonarom da lociramo čamac i utopljenike, ali, nismo uspjeli. Mi smo pretraživali dubinu od šest metara”, kaže Stevica Živanović, član Ronilačkog kluba “Panteri”.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da su sve službe, od policije, ronilaca, pa do pripadnika Civilne zaštiteuključene u potragu.


“ Nastavićemo potragu u nedjelju ujutro. Utopio se moj najbliži rođak Ljubo Mićić i mještanin sela Gradac Cviko Simić.

Ribolovac, koji se predstavio kao rajo, rekao je da je od ranih jutarnjih sati bio na Savi, te da je vidio kada je čamac potonuo. On kaže da je bilo nemoguće pomoći ljudima, jer u blizini nije bilo drugog plovila, tako da je čamac brzo potonuo.

Semberija info