JAD KOJI ČOVJEK SAM SEBI ČINI :: Semberija INFO ::

 

JAD KOJI ČOVJEK SAM SEBI ČINI


U uvjerenju da će glas razuma i savjest proraditi kod svih ljudi jedan naš sugrađanin poslao je fotografije na kojima se, kako navodi, vidi sav jad koji čovjek čini sam sebi.

Naime, na gradskoj periferiji, kod preduzeća ,,Bijeljina put’', u okolna jezera i priobalje već duži period, kako je napisao sugrađanin, deponuje se razni otpad. Tako je formirana divlja deponija sa koje se u ovim toplim danima šire neprijatni mirisi. Kao posljedica takvog ponašanja, tvrdi naš sugrađanin, raselila se i populacija labudova koja je duži period naseljavala ova jezera, a ugrožen je i riblji fond, kao i samo prirodno okruženje.
 

U Komunalnoj policiji su nam potvrdili da znaju za ovaj problem i da se taj problem ponavlja.
 
-Jedino rješenje je da se taj prostor ogradi i da ubuduće nema pristupa. U više navrata se sa tog prostora odvozio otpad, ali nema svrhe, jer vrlo brzo ,,odgovorni građani’’ ponovo naprave deponiju’’, rekao Ratomir Draganić, načelnik Komunalne policije u BIjeljini.
   
Da će uskoro prostor u blizini ,,Bijeljina – puta’’ biti ograđen potvrđeno nam je i u AD ,,Komunalac’’.
 

-Mi smo u više navrata čistili taj prostor i odvozili svo smeće odatle, ali bez velikog uspjeha, jer se vrlo brzo sve ponavlja. Planirali smo, da već sutra ponovo taj prostor očistimo, ali jedino trajno rješenje je ograđivanje tog terena. To smo već i dogovorili. Ostaje nam samo da preciziramo još neke detalje’’, pojasnili su za ,,Semberija info’’ u AD ,,Komunalac’’.