GRADSKA TOPLANA: REKONSTRUISANA TOPLOVODNA MREŽA I OBEZBIJEĐEN UGALj :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA TOPLANA: REKONSTRUISANA TOPLOVODNA MREŽA I OBEZBIJEĐEN UGALj


Rekonstrukcija mreže na primarnim toplovodima, u završnoj je fazi, a prema riječima direktora JP „Gradska toplana“ Rada Hadži Stevića, mašinski dio je završen, samo je ostalo da se završe građevinski radovi, što se očekuje tokom dana.

Grejna sezona zvanično počinje 15. oktobra, a kako je za „Semberija Info“ potvrdio Hadži Stević, u ovom preduzeću će biti u pripravnosti već od 1. oktobra, kako bi u slučaju niskih temperatura pokrenuli kotlove.

- Blagovremeno smo pokrenuli i proceduru javne nabavke kako bismo za ovu grejnu sezonu obezbijedili energent i ugalj se uveliko lageruje. Cijena grijanja ostaje nepromijenjena i iznosiće 2,75 KM po metru kvadratnom za fizička i 5,88 KM za pravna lica sa PDV-om. Takođe smo na sjednici Nadzornog odbora preduzeća donijeli odluku da se naknada za priključak na toplovodnu mrežu, koja je iznosila 50 KM plus PDV ne plaća. Podijelili smo poziv građanima i pravnim licima obavještenje u kom smo naveli da mogu iskoristiti besplatno priključivanje na toplovodnu mrežu, a sve dodatne informacije mogu dobiti i putem telefona 055-211-641 ili lično u Ulici Miloša Crnjanskog bb svakim radnim danom od 8 do 15 časova, a subotom od 8 do 12 časova“, rekao je Hadži Stević.


Semberija info - O. Stjepanović