SREDNjA STRUČNA ŠKOLA IZ JANjE NA „INTERAGRO 2022“ :: Semberija INFO ::

 

SREDNjA STRUČNA ŠKOLA IZ JANjE NA „INTERAGRO 2022“


U toku je Međunarodni sajam poljoprivrede, lova, ribolova i ekologije „Interagro 2022“. Na jednom od izlagačkih štandova posjetioci sajma su se mogli uvjeriti u znanja i vještine učenika Srednje stručne škole iz Janje. Ovo je njihovo prvo učestvovanje na Interagru i, po riječima profesora Aleksandra Cvijanovića, postigli su pun pogodak pojavljivanjem na sajmu.

- Naša škola ima lijepu praksu da predstavlja svoje učenike i sve ono što su naučili u našoj školi. Primjera radi, učestvovali smo ranije ove godine na Sajmu turizma u našem gradu što je bila prilika da javnosti predstavimo naš rad ali i prilika našim učenicima da steknu još šira saznanja iz oblasti za koje se školuju. Na Interagru smo po prvi put i zadovoljan sam posjetom. Ljudi dođu, upoznamo se, razgovaramo, probaju hranu koju su naši učenici spremili. Ovdje na sajmu „Interagro 2022“ su naši učenici koje školujemo za kuvare i konobare“, rekao je za „Semberija INFO“ Aleksandar Cvijanović, profesor praktične nastave u Srednjoj stručnoj školi u Janji.

Ljubav prema kulinarstvu opredijelila je Anastasiju Stanković da upiše Srednju stručnu školu u Janji. Sa prijateljima iz razreda posjetiteljima je predstavljala specijalitete koje su posebno za ovu priliku spremali školskoj kuhinji.
- Volim da kuvam. Volim da spremam hranu. Ja lično, smatram da je hrana koja se sprema sa mnogo ljubavi mnogo ljepša i ukusnija. Iz tog razloga sam i upisala ovu školu. Profesori su jako stručni i nesebično dijele svoje znanje“, rekla je Anastasija za „Semberija INFO“. 


​Semberija info - I. Gutić