OKO 500 MOTORISTA DEFILOVALO U ZNAK SJEĆANjA NA MARKA NIKOLIĆA :: Semberija INFO ::

 

OKO 500 MOTORISTA DEFILOVALO U ZNAK SJEĆANjA NA MARKA NIKOLIĆA


U Batkoviću kod Bijeljine danas se u okviru osmih Moto-susreta ,,Krečar'' okupilo oko 500 motorista iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Austrije, Slovenije i drugih zemalja, u znak sjećanja na motoristu Marka Nikolića Krečara, koji je preminuo 2011. godine.
 
Motoristi su u 18.00 časova posjetili lokalno groblje na kojem je sahranjen Nikolić, a zatim su vozili do njegove porodične kuće. Predsjednik Moto kluba ,,Krečar'' Mirko Nikolić rekao je za portal Semberija info da večeras očekuju do 3.000 ljudi na koncertu ,,Ju grupe''.
 
,,Treću godinu zaredom organizujemo motorijadu u dvorištu škole jer je prostor veći, a poznatiji bendovi i sve bolja organizacija kojoj težimo uticali su na to da pređemo ovde iz parka u centru sela, gde je do sada održano pet susreta. Ovo je pre svega memorijalni skup i cilj je da se sećamo Marka, a tu su i druženje, humanitarne aktivnosti. Sinoć je nastupila muzička grupa 'Osvajači' uz 1.500 posetilaca, a večeras će ih biti i više uz sjajnu 'Ju grupu'', naveo je Nikolić.
 

Motorista Siniša Pajić iz Bijeljine stigao je na moto skup sa dvojicom sinova, uzrasta šest i tri godine.
 
,,Andrej ima šest godina, a Aleksej tri. Iako su mali, ispunio sam im želju da dođemo ovdje jer zaista vole motore. Ja sam im prenio ljubav prema motociklima. Inače, sa Markom sam se družio, rođaci smo, i ovo je način da pronosimo njegovo ime i da ga se sjećamo. Drago mi je što svake godine skupu prisustvuje sve više ljudi'', istakao je Pajić.
 
Goran Bogdanović, član Moto kluba ,,Gud bojs'' iz Koceljeve, u Batković je stigao sa trojicom prijatelja iz kluba, a kaže da se trudi da ukloni stereotipe o bajkerima kao zlim momcima.
 
,,Mi smo mali klub koji ima 22 člana, ali Koceljeva je mesto koje inače ima samo 20.000 stanovnika, sa svim okolnim selima. Uprkos malom broju stanovnika, mnogo je onih koji vole motore i mi se trudimo da što češće putujemo, posećujemo motorijade. Često smo u Bosni, a u našem klubu ima i doktora, pravnika, privrednika... Danas je, recimo, jedna grupa u Vinkovcima, druga u Pančevu, a nas četvorica smo u Batkoviću. Smatram da svaki moto skup donosi nove prijatelje kojima jedan motorista može da se obrati ako se nađe u tom mestu, ako se susretne sa nekim problemom. Želimo da razbijemo stereotipe da su motoristi loši momci'', naglasio je Bogdanović.
 

Iz Šapca je stiglo pet motorista, među kojima Milan Šajinović zvani Šajin. Njihov moto klub nosi naziv ,,Drumski gromovi'', a sa članovima Moto kluba ,,Krečar'' druže se godinama.
 
,,Neki od nas su i kućni prijatelji, družimo se, posećujemo. Meni je majka rodom iz Triješnice kod Dvorova, pa inače volim Republiku Srpsku jer mi tu žive ujaci, rođaci. Danas smo stigli da se rashladimo na bazenima u Dvorovima, a u Batkoviću nastavljamo druženje uz dobru svirku'', poručio je Šajinović.
 


portal Semberija info