RADNI TIM ZA ORGANIZACIJU SAVSKE REGATE: OVE GODINE PLOVIDBA U SUBOTU :: Semberija INFO ::

 

RADNI TIM ZA ORGANIZACIJU SAVSKE REGATE: OVE GODINE PLOVIDBA U SUBOTU


Član Radnog tima za organizaciju Savske regate Radomir Marjanović izjavio je da će regata ove godine biti održana u subotu, 3. avgusta, jer je nedjeljni termin ustupljen organizatorima plovidbe iz Brčko distrikta.
 
,,Predstavnici Turističke organizacije iz distrikta, koji prvi put organizuju plovidbu, takođe na Savi, zamolili su nas da im ustupimo nedjeljni termin, tako da ćemo ove godine po prvi put organizovati Savsku regatu u subotu. Ne znamo da li će zbog ovakvog termina, jer je subota mnogima radni dan, biti zabilježen manji broj učesnika, ali organizacija će svakako biti na visokom nivou'', rekao je Marjanović.
 
On je naveo da će polazište za vlasnike čamaca i ove godine najvjerovatnije biti skelski prelaz Subotište u Crnjelovu, ali da to zavisi od nivoa vode.
 
,,Gradska uprava je pokrovitelj ove manifestacije, koja će biti održana u okviru Pantelinskih dana. Jedina novina je da neće biti odmorišta u Ostojićevu jer se prethodnih godina događalo da se neki učesnici tu zadrže, a zatim vrate, ne otišavši do cilja'', istakao je Marjanović.
 
Sekretar Turističke organizacije Bijeljina Vladimir Sofrenić apelovao je zbog prošlogodišnje gužve na polazištu koja je mogla da prouzrokuje opasnosti po učesnike, da svi oni koji prijave učešće, dan ranije spuste plovila na vodu.
 
,,Molim sve potencijalne učesnike, da ukoliko polazište bude na skelskom prelazu, dan ranije dođu i spuste čamce. Naglasio bih da svi učesnici regate moraju da poštuju pravila i da bilo koga ko bude zaostajao za grupom nekoliko kilometara, nećemo smatrati učesnikom. Cilj je u Rači, odnosno na plaži koja se nalazi tri stotine metara prije graničnog prelaza. Tu će biti organizovano druženje i zakuska'', naglasio je Sofrenić.
 
On je dodao da će po jedan čamac Granične policije BiH biti raspoređen na startu i cilju regate, te da je Turistička organizacija pripremila više od 1.000 majica i akreditacija za učesnike.