BARO DROM U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

BARO DROM U BIJELjINI


Centar za integrativnu inkluziju Otaharin i Udruženje žena danas, 15. avgusta, organizuju konferenciju za medije, a tema je najava festivala romske kulture, tradicije i jezika BARO DROM.

BARO DROM je festival jedinstven na prostorima Zapadnog Balkana, jer slavi i promoviše  romsku kulturu, tradiciju i jezik. Uči nas o dugom putu koji su Romi prošli i kojim još uvijek putuju ka potpunoj društvenoj uključenosti i prihvatanju.

Festival će se održati 25. i 26. avgusta Bijeljini na platou Centra za kulturu Semberija. BARO DROM  kombinuje kvalitetne sadržaje koji promovišu romsku kulturu, tradiciju i jezik, te će u toku dva dana festivala posjetioci imati priliku da učestvuju u defileu učesnika festivala, nastupima SKUD „Semberija“, Dragana Ristića i KAL benda, operske dive Nataše Tasić Knežević, da učestvuju u radionici o romskoj literaturi i jeziku koju će voditi prof. dr. HedinaTahirović-Sijerčić, kao i u književnoj večeri pisca Metija Kamberija.

​Pored ovog sadržaja u toku trajanja festivala posjetioci će moći posjetiti i dvije izložbe „Znameniti Romi svijeta“ u galeriji Centra za kulturu „ Semberija“ i „Romi narod vatre i slobode“ u Muzeju „Semberija“.