SASTANAK POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK POVODOM MEĐUNARODNOG DANA MLADIH


Foto: Semberija info
Povodom Međunarodnog dana mladih, danas je zgradi Gradske Uprave Grada Bijeljina održan sastanak sa mladima na kojem se ujedno i razgovaralo o dokumentu Omladinske politike Grada Bijeljina. Na sastanku su prisustvovali mladi, ne samo iz grada Bijeljina, neko i iz drugih gradova Republike Srpske, ali i mladi iz Republike Srbije.

Ovo prilikom mladi su popunjavali anketni upitnik o stanju mladih, odnosno problemima mladih u lokalnoj zajednici u kojoj žive, a dobijeni podaci koristiće se u naučne svrhe.



Ljubica Mlađenović, šef u Odjeljenju za društvene djelatnosti rekla je da je u procesu izrade dokument Omladinska politika Grada Bijeljina za period 2023 / 2027 godina, te da je za izradu kvalitetnog dokumenta potrebno i dobro istraživanje.

-Danas smo uradili jednu prezentaciju našeg anketnog upitnika koji smo mi pripremili, a sastoji se iz šest oblasti, a neke od njih su obrazovanje, zapošljavanje, zdravi stilovi života... Oni su to trebali da komentarišu, jer ne želimo mi da kreiramo dokument, kao službenici, odrasli ljudi, nego želimo da usmjerimo mlade da kreiraju sami svoj dokument“, kazala je Mlađenovićeva i dodala da je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović donio rješenje kojim je formirano radno tijelo za izradu dokumenta, čiji je ona predsjednik.



-Danas su bili prisutni mladi iz svih oblasti,studenti osnovnih studija,  stidente na master studijama, mladi koji su završili fakultete, sportisti, lica sa poteškoćama, te mlade iz raznih Udruženja. Mi smo željeli da oni učestvuju u izradi ovog dokumenta, jer zbog čega će nam strateški dokument za mlade, ukoliko nemamo prisutno što više mladih“, istakla je Ljubica Mlađenović.

(Semberija info)