“BH BEER FEST 2019“: TRI DANA SUPER ZABAVE :: Semberija INFO ::

 

“BH BEER FEST 2019“: TRI DANA SUPER ZABAVE


Festival muzike i piva, koji će se održati u Bijeljini 12., 13. i 14. jula, na gradskom parkingu kod Saborne crkve na Ledincima, donosi tri dana super zabave, dobre muzike i odličnog piva.
 
Taj julski vikend ljubiteljima dobre zabave ponudiće odličan provod uz mnogobrojne pivske brendove i koncerte muzičkih izvođača iz regiona. Program ,,BH Beer Festa“, kao i svake godine, odvijaće se na dvije bine: glavnoj bini (main stage) i DJ bini (DJ stage).  
 
Organizatori su ( podsjećajući da je 2010. godine, prve godine festivala, glavna bina dužine 36 m, a  visine 12 m  bila jedna od najvećih ikada postavljenih u Bosni i Hercegovini) najavili da će ove godine, kao i prošle, glavna bina u frontu biti 40 m, a visine 12 m, sa odličnim ozvučenjem, modernijom rasvetom i velikim LED ekranima.
 
Na tako impozantnoj glavnoj bini, na devetom po redu festivalu, posjetioci će u petak, 12. jula, imati priliku da uživaju u koncertu srbijanske grupe ,,Galija“, koja postoji već 40 godina i stvara dobru muziku, a publici poklanja nezaboravne koncerte.

Nakon njih na binu će izaći kultna sarajevska grupa ,,Letu štuke“, a muzički repertoar nošen bezvremenskim naslovima poput ,,Mjesto za dvoje“, ,,Minimalizam“, ,,Sunce“ i ,,Tesla“ argument su više da se ova koncertna poslastica ne propusti.  

Prve festivalske večeri nastupiće i lokalni bend ,,Firma“  koji će pokazati da u Bijeljini još uvijek živi rock&roll.
 
Za dobar provod ljubitelja elektronske muzike prve festivalske večeri pobrinuće se dvojac ,,After Affair“ koji mnogi smatraju predvodnicom elektronske scene u Bosni i Hercegovini. Mnogobrojni ljubitelji elektronske muzike u BiH, koji su imali priliku da poslušaju njihov nastup, kažu da ovaj dvojac ne slijedi niti kopira nikakve muzičke trendove, već jednostavno svoju strast i instinkt koji su ih doveli do respektabilnog uspjeha.

Nakon njih, za dobro raspoloženje zadužen je  talentovani Bijeljinac DJ Frankie NV koji na elektronskoj sceni bilježi sve veće uspjehe. 
 
U subotu, 13. jula, na glavnoj bini nastupa Pero Defformero, bend koji je vjerovatno prvi sa ex-Yu prostora koji su energiju i pompeznost hejvi metal muzike spojili sa turbo-folk pokretom. Ovaj bend nudi jedinstven audio vizuelni doživljaj muzike.

Nakon njih slijedi koncert legende rokenrola Mladena Vujičića Tife, bivšeg pjevača ,,Bijelog dugmeta“, ,,Vatrenog poljupca“ i ,,Divljih jagoda“, a zatim će nastupizi i beogradski bluz sastav ,,Loup-Garou“.

Nema sumnje da će Gradski trg biti ispunjen odličnom atmosferom, energijom i emocijama.

Na DJ bini druge festivalske večeri nastupiće brčanski dvojac Ricoshet,  te DJ  Eduy i  DJ Angelo J b2b.  
Završnog dana  festivala muzike i piva za nezaboravan provod pobrinuće se ,,Lapsus bend“ iz Kalesije. Momci ovog benda, koji postoji pet godina, nižu uspjehe zahvaljujući talentu i dobrom glasu. Završno veče festivala nastupiće i lokalni bendovi ,,Bambi bend“ i ,,Insomnia“. Za nezaboravan provod ljubitelja elektronske muzike završne večeri ,,BH Beer Festa 2019“ zaduženi su  DJ Hampton i Helem Hejse.                                                                             

–Spremili smo fenomenalne koncerte za ovogodišnji ,,BH Beer Festa“. Kapije za posjetioce otvaraju se u 19 časova, a ulaz je besplatan do 20 časova i 30 minuta za sve dane festivala, a oni koji dođu poslije ulaz plaćaju tri marke, rekao je direktor festivala Goran Bjelcanović dodavši da će se, kao i prethodne godine, na festivalu u prodaji naći aktuelni, premium i craft brendovi piva, a posjetiocima će se predstaviti Bavaria, Nektar, Jelen pivo, Lav, Tuborg, Tuzlanski pilsner, Nikšićko pivo, Zaječar, Union, Laško pivo, Carlsberg, Heineken i Amstel.