UŽIVANjE U VOŽNjI: Plavi voz :: Semberija INFO ::

 

UŽIVANjE U VOŽNjI: Plavi voz


Svojevremeno je Plavi voz,  koji je predstavljao specijalan voz luksuznog tipa korišćenog za potrebe nekadašnjeg predsjednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita, tokom njegove vladavine, mnogima budio maštu i bio prava atrakcija i nedostižan san.



Plavi voz je tada bio nedosanjani san, naročito, većini Semberaca. Međutim, vremena se mijenjaju, pa sad Semberci imaju priliku da uživaju u vožnji Plavim vozom. Riječ je o svojevrsnom turističkom brendu Bijeljine i Semberije. Naime, turistički vozić Banje Dvorovi svakodnevno saobraća od Bijeljine do Dvorova. 

Cijena karte u jednom pravcu je 1,5 konvertibilnih maraka, a vozić iz grada kreće u 9, 11, 13 i 16 časova, a iz Banje su polasci u 10, 12, 15 i 19 sati.

U gradu polazna stanica semberskog Plavog voza je ispred Saborne crkve na Ledincima, a u Dvorovima ispred Banje i bazena. 

Istina da semberski Plavi voz ne pruža ugodnosti kao Titov Plavi voz, ali je poseban ugođaj voziti se njime, naročito tokom vrelih ljetnjih dana.  

Da je to poseban ugođaj zabilježi smo i mi, jer dok putujete semberskim Plavim vozom imate priliku i da uživate u ljepotama Semberije.


Semberija info