GRADONAČELNIK LjUBIŠA PETROVIĆ POSJETIO NOVO NASELjE :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK LjUBIŠA PETROVIĆ POSJETIO NOVO NASELjE


Foto: Semberija info
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, u okviru najavljene posjete mjesnim zajednicama na području grada, u popodnevnim satima posjetio je Mjesnu zajednicu Novo Naselje, gdje je sa okupljenim mještanima razgovarao o neriješenim infrastrukturnim problemima koje treba rješavati u narednom periodu.

“I u ovoj, novoformiranoj mjesnoj zajednici, mještani se suočavaju  sa problemom neasfaltiranih ulica, neriješenim vodosnabdijevanjem, neizgrađenim pješačkim stazama, nedovoljnim napajanjem objekata  postojećom elektro - mrežom, neriješenom javnom rasvjetom.



Ovdje je u toku izgradnja novog pravoslavnog hrama, te ćemo morati pomoći mještanima da završe izgradnju svoje bogomolje. Istovremeno, moramo izračunati prioritete i utvrditi tačno visinu sredstava i rokove za realizaciju investicija”, istakao je gradonačelnik Petrović, naglasivši da mještani ovog naselja postavljaju i pitanje, kada će u gradu konačno profunkcionisati javni gradski prevoz.



“Objasnili smo da je u toku javna nabavka za izradu studije izvodljivosti javnog gradskog saobraćaja, kako bi se izračunao  i utvrdio  tačan broj gradskih linija i obuhvah, u smislu dnevno – noćnog ritma organizovanja saobraćaja. Cilj je da se u ovaj projekat uključe sve mjesne zajednice i da na bazi takve studije u nacrtu budžeta za narednu godinu predložimo Skupštini grada organizovanje funkcionalnog javnog gradskog prevoza”, izjavio je gradonačelnik Petrović, napomenuvši da će Gradska uprava za narednu školsku godinu obezbijediti besplatne učenike za sve osnovce. Planirana je i obnova prostorija za potrebe stanovnika Mjesne zajednice Novo Naselje i za tu namjenu biće iz budžeta izdvojeno 35.000 KM.



Biljana Ilić, predsjednica Savjeta Mjesne zajednice Novo Naselje u kojem živi više od 900 domaćinstava, kaže da postoje prioriteti koje treba realizovati korak po korak, od asfaltiranja ulica, košenja trave pored kanala, javne rasvjete.


 

“ Ovdje živi pretežno stanovništvo starije životne dobi i manje je mladih. Ipak, kada izgradimo igralište i druge sadržaje, očekujem da ćemo privući i mlade u naše naselje”, istakla je Biljana Ilić.

(Semberija info)