ZAŠTITIMO SVOJU IMOVINU ! :: Semberija INFO ::

 

ZAŠTITIMO SVOJU IMOVINU !


Foto: Ilustracija
Obzirom da je  ljetni period i sezona godišnjih odmora i da veći broj građana svoj odmor planira van svog doma, Policijska uprava Bijeljina apeluje na sve građane da budu primarni subjekat u zaštiti svoje imovine, kako njihov stan ili kuća ne bi bili meta kriminalnih lica.
 
Statistika govori da se najviše provala u stanove  događa za vreme godišnjeg odmora i u dane vikenda kada niste u kući ili stanu. U cilju pružanja adekvatnije zaštite, savjetujemo da građani i sami preduzmu određene mjere zaštite. Ovom prilikom, našim građanima šaljemo par savjeta.
 
Naime, ako idete na godišnji odmor, o tome obavjestite svoje komšije, kako bi obratili pažnju na vašu imovinu dok vi niste tu. Ako ste u mogućnosti, pored glavne brave, na ulaznim vratima ugradite i dodatnu, pomoćnu bravu.
 
Nakit i novac povjerite na čuvanje rodbini  ili stavite u sef neke banke. Fotografišite nakit i dragocjenosti zbog prepoznavanja i lašeg pronalaska.  Zapišite serijske brojeve skupocijenih uređaja ( tehničke robe) i oružja.
 
Ne spuštajte roletne na prozorima do kraja, jer izvršioci krivičnih dijela na štetu imovine i  to prate, ako primjete da su roletne supuštene par dana, odmah će zaključiti  da u stanu nema nikog. 
 
Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima. Takođe, bez obzira koliko kratko napuštate vozilo, nikad ne ostavljajte ključeve u njemu.
 
Ne ostavljajte poruke na društevnim mrežama i dr.javnim mjestima, o svom odsustvu obavjestite samo one koje je neophodno.
 
Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanja sumnjivih i nepoznatih lica i vozila, naručito u naseljima i ulicama gdje je očigledno mala frekvencija kretanja lica i vozila. 
 
Sva sumnjiva dešavanja i kretanja nepoznatih lica prijavite na broj 122 koji je besplatan, ne morate se predstavljati poziv može biti anoniman.
 
PORTPAROL  POLICIJSKE UPRAVE           
                                                                                                                                                                  
Aleksandra Marić