NAJBROJNIJA KONFERENCIJA BEBA DO SADA :: Semberija INFO ::

 

NAJBROJNIJA KONFERENCIJA BEBA DO SADA


Konferencijski prostor za semberske bebe, njihove malo veće braću, sestre i drugare, ali i roditelje bake, deke, tetke i sve koji brinu o njihovom odrastanju na tradicionalnoj vidovdanskoj „Konferenciji beba“ ove godine bio je Gradski park u Bijeljini.

Ovogodišnje saborovanje najmlađih Bijeljinaca bilo je rekordno po broju prijavljenih beba – čak 131, ali i po broju ostalih učesnika. Za organizaciju su bili zaduženi Gradska uprava, Fond za dječiju zaštitu i Ministarstvo omladine, porodice i sporta, a ove godine sponzor je bila i NLB banka, a dobroj atmosferi doprinijeli su i mališani iz Vrtića „Čika Jova Zmaj“ koji su izveli nekoliko koreografija i recitacija.

Ovogodišnje počasno Predsjedništvo beba Bijeljine činiće Vanesa Bajrić – najmlađa beba, Jana Jović – „najstarija“ beba, blizanci Marko i Luka Tomić, odnosno, dvije bebe sa najviše braće i sestara – Elena Simić, deveto dijete u porodici i Aleksandra Stojković, osmo dijete u porodici.

Pored predsjedničke uloge, ove bebe su, u zavisnosti od osnova za izbor u Predsjedništvo, nagrađene opremom za bebe, novčanim nagradama, odnosno, ljetovanjem, a slatkiša i igračaka na poklon je bilo i za druge mališane.
Konferencija beba se organizuje u gradovima i opštinama Repulblike Srpske pod sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“, s ciljem podrške mladim ljudima u njihovim nastojanjima da planiraju i proširuju svoje porodice.