Opljačkana poslovnica „Šparkase (Sparkasse) banke“ u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Opljačkana poslovnica „Šparkase (Sparkasse) banke“ u Bijeljini


Nepoznati razbojnik, ili više njih, opljačkao je danas oko 11 sati poslovnicu „Šparkase banke“ u Bijeljini, koja se nalazi neposredno uz kružni tok „Dizdarević“ u užem centru grada. Za sada je nepoznato koliko je novca ukradeno i da li je pljačkaš bio naoružan.

Razbojnik je nakon pljačke istrčao iz poslovnice i pobjegao u nepoznatom pravcu. Policija je odmah stigla na mjesto pljačke i vrši uviđaj. Građani su obaviješteni da je pljačkaš, sa šeširom na glavi, pobjegao, te je upućena molba građanima da svaku sumnjivu osobu prijave policiji.

Radnik mjenjačnice koja se nalazi u neposrednoj blizini kaže da ga je prijatelj nazvao i rekao mu da se nešto čudno dešava u poslovnici „Sparkasse banke“.
„Prije nego što sam i pozvao policiju, oni su stigli na mjesto pljačke. Strašno je ovo što nam se dešava. Pljačkaši ulaze u mjenjačnice i poslovnice banaka usred bijela dana“, kaže ovaj Bijeljinac.

Pješakinja koja je prošla pored poslovnice opasane žutom trakom kaže da nije ni čudno šta se sve dešava, kada vlada tolika nezaposlenost i beznađe.
„Mnogi bi htjeli lagodno da žive od nerada. Tako nikada nije moglo. Država mora nešto brzo promijeniti, inače, lopovi će nam upadati u kuće i prazniti frižidere, koji su ionako poluprazni“, kaže ogorčena žena.

Intenzivna potraga za razbojnicima: Prije tri dana razbojnici odnijeli oko 20.000 KM

Bijeljinska policija intenzivno traga za dvojicom maskiranih razbojnika koji su u subotu, u prijepodnevnim satima, oko 10,30 sati, opljačkali kiosk – mjenjačnicu koja se nalazi u centru Bijeljine, preko puta Gradske biblioteke i posluje u sastavu preduzeća “Rotal”  koje u svom sastavu ima još nekoliko kioska – mjenjačnica i bavi se prodajom nekretnina.



Prema izjavama očevidaca, sve se dogodilo u roku od dva minuta. Dvojica maskiranih napadača upali su u kiosk i od dvije radnica koje su u tom trenutku radile u tom prodajnom objektu  oteli su, uz prijetnju pištoljem, nezvanično smo saznali, oko 20.000 KM. Razbojnici su iskazali neviđenu drskost, jer nisu prezali ni od čega, kaže penzioner koji svakodnevno posjećuje mali park pored biblioteke, gdje igra šah.

“Kad su opljačkali mjenjačnicu, sjeli su na motocikl i pobjegli u pravcu Ugljevika. Tako su meni rekli. Ispada da su iskoristili pogodnu priliku kada je u gradu bilo puno motociklista i bajkera koji su stizali na veliki moto – skup. Išli su s namjerom da zavaraju tragove”, kaže ovaj penzioner koji se nije želio predstaviti.

Prije nepuna dva mjeseca radnici koja je radila u računovodstvu „Rotala“  nepoznati razbojnici oteli su veliku količinu novca koju je nosila u torbi okačenoj preko ramena. Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o cifri od 150.000 eura. Ovo razbojništvo još uvijek nije rasvijetljeno.

SemberijaINFO/Lj.Ljubojević
​Foto: B.Milošević