ČESTITKE ZA OSVAJANjE KUPA RS I ULAZAK U EVROPU :: Semberija INFO ::

 

ČESTITKE ZA OSVAJANjE KUPA RS I ULAZAK U EVROPU


Gradonačelnik Mićo Mićić organizovao je u Gradskoj upravi Bijeljina prijem za fudbalere i rukovodstvo Fudbalskog kluba ,,Radnik'', koji je osvojio Kup Republike Srpske i uspio da se plasira u Evropu, nakon što je FK ,,Željezničar'' iz Sarajeva izgubio licencu za igranje utakmica UEFA.
 
Mićić je rekao novinarima da je ponosan na igrače, trenera i upravu FK ,,Radnik'' jer su postigli fantastičan uspjeh.
 
,,Naš klub je po sedmi put osvojio Kup RS, četvrti put zaredom, a uspjeli su da uđu i u evropski rang takmičenja. Zahvaljujem im što na najbolji način prezentuju Bijeljinu, i zato je Gradska uprava odlučila da im dodijeli zahvalnicu, a 20.000 KM će im biti uplaćeno iz budžetske rezerve kao nagrada'', naveo je Mićić.
 
On je istakao  da će se Grad potruditi da stadion u Bijeljini bude spreman za neki od narednih izlazaka bijeljinskog tima u Evropu.
 




,,Ove godine smo potpisali, na osnovu programa omladinskog i prvog tima 'Radnika', sporazum da ih finansiramo iz budžeta sa 300.000 KM. Generalno gledano, svim sportskim klubovima je umanjen iznos jer smo 400.000 KM izdvojili za postavljanje reflektora, a za tu namjenu je uzet i kredit od 500.000 KM. Fudbalski savez BiH obećao nam je donaciju sijalica, a u planu je i teren sa vještačkom travom, te izgradnja istočne tribine. Sve ovo će omogućiti dobijanje licence za igranje evropskih utakmica na stadionu'', naglasio je Mićić.
 
Trener FK ,,Radnik'' Mladen Žižović kaže da će utakmice u evropskom rangu biti igrane u Banjaluci i da će uprava kluba pokušati da zadrži kompletan igrački kadar.
 
,,Ukoliko budemo imali sreće u žrijebu, možda ćemo proći prvo pretkolo, što bi bio fenomenalan uspjeh. Na početku sezone Premijer lige BiH mnogi su nas svrstavali među ekipe koje će se boriti za opstanak, a mi smo u Evropi. Toliko o opstrukcijama. Pokazali smo da sa malom, ali odabranom grupom, možemo mnogo. Ovo je veliki uspjeh za klub, građane Bijeljine, navijače, dijasporu'', rekao je Žižović.
 
On je naveo da će fudbaleri moći da se odmore do 10. juna, kada će početi pripreme za novu sezonu koja ove godine startuje nešto ranije, 21. jula.
 
Fudbaler Slaviša Radović istakao je da je prolazak u Evropu i osvajanje Kupa RS veliki uspjeh za njega i njegove saigrače.
 
,,Mi smo verovali kada niko nije verovao. Imali smo cilj da osvojimo Kup, i osvojili smo ga. Nadam se da ćemo u Evropi izvući lakše protivnike i drago mi je da naš tim funkcioniše kao jedno, družimo se i van terena, atmosfera je odlična'', dodao je Radović.