Stipendije za mlade postdiplomce :: Semberija INFO ::

 

Stipendije za mlade postdiplomce


​Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je juče ugovore sa studentima postdiplomskih studija koji su na gradskom konkursu za finansiranje naučnoistraživačkih radova u akademskoj 2018/2019. godini dobili sredstva za finansiranje doktorske teze i master rada.

- Zahvaljujem se ovim mladim ljudima koji su odlučili da se u svom naučnom radu bave temama koje su društveno značajne, odnosno temama koje svojom strukturom i naučnim dometom doprinose napretku i razvoju Grada Bijeljina. Da se brinemo o budućnosti mladih i pametnih ljudi potvrda je i to što smo u 2019. godini povećali iznose stipendija, u prosjeku za 25 odsto. Najniža studentska stipendija iznosila je 170 KM, a sada je 200 KM, dok konačan mjesečni iznos zavisi od prosjeka ocjena stipendiste - istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

U akademskoj 2018/2019. godini Grad Bijeljina će sufinansirati izradu dvije doktorske teze u iznosu po 2.000 KM - tezu Andree Đukin sa Šumarskog fakulteta u Beogradu  "Analiza zelenih površina saobraćajnica Grada Bijeljina" i tezu Lidije Jovičić, sa Pedagoškog fakulteta u Bijeljini "Standardi kompetencija nastavnika za rad u kvalitetnoj školi". Jednokratni novčani iznos od 1.500 KM za izradu master rada dobili su Pavle Golijanin sa Akademija umjetnosti Univerziteta u Novom Sadu, za "Kratke priče sa androida" i Dragana Hajdarević sa Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, za rad "Uloga finansijskih sistema u razvoju ekonomije Republike Srpske“.

Pored četiri naučno-istraživačke stipendije za postdiplomske studije, Grad Bijeljina finasira još 159 stipendista, za šta se iz gradske kase godišnje izdvaja oko 280.000 KM.

Grad Bijeljina