GRAD BIJELjINA: KOMPJUTERSKA OPREMA ZA PET MJESNIH ZAJEDNICA :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: KOMPJUTERSKA OPREMA ZA PET MJESNIH ZAJEDNICA


Predstavnicima pet mjesnih zajednica, uručena je računarska oprema, ukupne vrijednosti 14. 601, 60 KM, od čega su donatorska sredstva 12. 480 KM, a učešće grada Bijeljina 2. 121, 60 KM. Računarska oprema je obezbijeđena zahvaljujući projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH”, faza dva, a donaciju su dobili mjesne zajednice Crnjelovo gornje, Donji Zagovi, Novo naselje, Sokolski dom i Vršani. Predsjednik Savjeta MZ Sokolski dom, Jovica Davidović, zahvalio se na donaciji, koja će, kako je rekao, “doprinijeti lakšem funkcionisanju mjesnih zajednica, a računar će biti dostupan i građanima koji žive u toj mjesnoj zajednici”. Blagoje Popović iz MZ Vršani, takođe je izrazio zahvalnost za donaciju, jer će informatička oprema značajno unaprijediti rad u ovoj mjesnoj zajednici. Šef Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, Ankica Todorović je istakla da se projekat “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” fokusira na podsticanju lokalnog razvoja na čelu sa mjesnim zajednicama, jer upravo mjesne zajednice imaju ključnu ulogu u posredovanju između svojih građana i lokalne uprave.


--Ovo je zajednički projekat Vlada Švajcarske i Švdeske, a provodi ga UNDP. Oprema će služiti za unapređenje tehničkog i operativnog kapaciteta vezano za rad i lakše funkcionisanje Savjeta mjesnih zajednica, a izvršićemo i obuku za izradu projekata, što će, takođe, doprinijeti razvoju mjesnih zajednica”, rekla je Todorovićeva. Ona je podsjetila da je ovo druga faza projekta, a prva se takođe pokazala kvalitetnom, gdje je bilo uključeno šest mjesnih zajednica. Gradonačelnik Ljubiša Petrović zahvalio se donatorima i naglasio je da će računarska oprema unaprijediti rad mjesnih zajednica.

-Zahvaljujući računarskoj opremi doprinosimo efikasnosti rada Savjeta mjesnih zajednica i Gradska uprava će uvijek podržavati ovakve projekte”, rekao je gradonačelnik Petrović.