KOLIKO SU SEMBERCI ZNATIŽELjNI PO PITANjU AZIJSKE KUHINjE? :: Semberija INFO ::

 

KOLIKO SU SEMBERCI ZNATIŽELjNI PO PITANjU AZIJSKE KUHINjE?


Prije skoro dva mjeseca u Bijeljini je otvoren restoran američko-azijske kuhinje „Tao“.  To je jedini restoran ,,kineske kuhinje'', tačnije američko-azijske kuhinje u Semberiji koji je otvoren i pravo je osvježenje u gastronomskoj ponudi.

Zanimalo nas je kako je građani Semberije reaguju na drugačiji spoj ukusa, odnosno kada se u jednom jelu izmješaju slatki, slani, ljuti i kiseli ukusi. Na to pitanje odgovor nam je dao kuvar iz restorana „Tao“ Predrag Oljača koji je za „Semberija info“ rekao da ,,ko jednom proba njihova jela opet se vraća''.

-Imamo veliki broj gostiju, od prvog dana, pa evo već skoro dva mjeseca od otvaranja i svakim danom sve ih je više. Semberci su baš znatiželjni, jer ovo je nešto novo u Bijeljini. Kineska kuhinja je sklop slanog, kiselog, ljutog slatkog, sve je to izmiješano, ali kada jedete svi ukusi se osjete. Jelovnik smo prilagodili svima, jer mnogo ljudi ne voli ljuto, pa tako u ponudi imamo jela koja su ljuto- slatka i jela koja nisu ljuta. Skoro smo ubacili i suši. Imamo šest vrsta sušija, dva su sa živom ribom, a imamo i sa rakovima i krabom. Kako se broj gostiju povećava, trudimo se da svake sedmice po jedno novo jelo uvrstimo u našu ponudu“, završava za ,,Semberija info'' Oljača.
Pored slanih jela u ovom restoranu imate priliku i da probate i slatkiše, drugačije od onih koje ste već jeli.

Semberija info