UTVRĐENA TRASA AUTO - PUTA KROZ SEMBERIJU :: Semberija INFO ::

 

UTVRĐENA TRASA AUTO - PUTA KROZ SEMBERIJU


Usvajanje trase auto - puta kroz Semberiju je važan trenutak za Bijeljinu I republiku Srpsku, jer smo definisali trasu jednog od najvažnijih infrastrukturnih objekata, trasu budućeg auto - puta od Rače do Bijeljine i dalje ka Brčkom, izjavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon radnog sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, rukovodiocima Gradske uprave zaduženim za infrastrukturu, resornim ministrima u Vladi RS i direktorima javnih preduzeća koja se bave izgradnjom i održavanjem putnih komunikacija u RS.
 
„Do 20. Juna bi Skupština grada Bijeljina trebalo da usvoji izmijenjeni Prostorni plan, kako bi već krajem godine mogli da otpočnu radovi na ovoj dionici. Srbija se obavezala da će izgraditi novi most na Rači, a već su počele i pripreme za izgradnju auto – puta od Kuzmina ka Rači, na teritoriji Srbije. Ostaje nam još da napravimo sporazum između organa BiH i Srbije  o dodirnoj tački, koja je već utvrđena. Ne treba gubiti vrijeme, već treba intenzivno raditi na pripremi za početak izgradnje auto – puta“, naglasio je Milorad Dodik, istakavši da će i krak gasovoda „Turski tok“pratititi trasu budućeg auto – puta ka Banjaluci.
 
Naglasivši da je Bijeljina jedan od strateški važnih gradova u RS, Dodik je naglasio da postoji dobra konekcija između lokalnih vlasti i Vlade RS, što je preduslov da se dogovoreni projekti realizuju kvalitetno i u što kraćem roku.
 
Gradonačelnik Mićo Mićić, osim važnosti utvrđivanja trase budućeg auto – puta za Bijeljinu,  izjavio je da je razgovarano I ozamjeni zemljišta na staroj željezničkoj stanici, na kojem će s egraditi nova autobuska stanica, čime će biti smanjene saobraćajne gužve u gradu.
 
“Razgovarali smo i o zamjeni zemljišta kod gradske zaobilaznice, nedaleko od “Robota”, za izgradnju sportske dvorane. Sportsku halu bismo gradili za nekoliko hiljada gledalaca. Razgovarali smo i o neophodnoj pomoći koju očekujemo pri izgradnji još jedne mjerne stanice za gas, jer bi u tom slučaju građani Bijeljine mogli za dva mjeseca početi koristiti gas, a na taj način ćemo smanjiti I zagađenje u gradu”, izjavio je Mićić.