SEMBERIJA PREDLOŽILA MIĆIĆA ZA PREDSJEDNIKA SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE :: Semberija INFO ::

 

SEMBERIJA PREDLOŽILA MIĆIĆA ZA PREDSJEDNIKA SRPSKE DEMOKRATSKE STRANKE


U Bijeljini je sinoć održana proširena sjednica Gradskog odbora Srpske demokratske stranke sa predsjednicima Mjesnih odbora SDS u Semberiji. Na sjednici se raspravljalo o aktuelnim temama vezanim za Gradski odbor u Bijeljini kao i o akuelnoj političkoj situaciji u RS, ali i o unutarstranačkim izborima u SDS, odnosno kandidatu za predsjednika stranke.
 
Svi prisutni članovi Gradskog odbora i predsjednici Mjesnih odbora SDS Bijeljina jednoglasno su usvojili Zaključak da Mićo Mićić bude kandidat bijeljinskog SDS za predsjednika stranke na nivou RS.
 
Zamjenik predsjednika SDS u Bijeljini Predrag Jović je istakao da je Gradski odbor SDS-a Bijeljina godinama najuspješniji gradski odbor SDS-a, te da Mićić i te kako zaslužuje kandidaturu za prvog čovjeka SDS Republike Srpske.
 
- Zajedno sa građanima i privrednicima uspjeli smo da od Bijeljine stvorimo napredan regionalni privredni centar, napravljen je Univerzitet, realizovani mnogobrojni kaitalni projekti, uključujući i istorijski projekat izgradnje kanalizacije, evidentan je konstantan priliv i povećanje stanovnika u Bijeljini, kao i broja zaposlenih. Bijeljina je grad koji je najviše napredovao u Republici Srpskoj a posebno je to izraženo u proteklih 15 godina otkako je na čelu grada Mićo Mićić. Zato smatramo da je on najbolji mogući kandidat za predsjednika SDS-a jer je Mićo Mićić čovjek koji nikada nije izgubio na izborima i koji uživa poštovanje naroda ne samo Bijeljine i Semberije, nego i građana Srpske,  od Trebinja preko Romanije do Novog Grada – ocijenio je Jović.
 
Jović je dodao i da je Gradski odbor SDS-a Bijeljina svjestan opasnosti daljih podjela u stranci.
 
- Svjesni smo da na čelo stranke mora doći pobjednik i čovjek koji će ujediniti stranku, privući nove ljude i vratiti značaj stranci koja je stvorila Srpsku. Gradski odbor SDS je svjestan i  prljave kampanje koju trenutno zlonamjerni pojedinci pokušavaju da vode protiv gospodina Mićića i Gradskog odbora umanjujući značaj SDS-a Bijeljina ali im to neće uspjeti – poručio je Jović.
 
Predsjednik Gradskog odbora SDS Bijeljina Mićo Mićić je nakon usvajanja prijedloga o njegovoj kandidaturi za prvog čovjeka SDS ocijenio da je stanje u kome se stranka nalazi veoma ozbiljno i teško, ali da i dalje vjeruje da je za stranku najbolje da ima samo jednog kandidata za predsjednika.

- Spreman sam da, zajedno sa Gradskim odborom Bijeljina, radim na jedinstvu stranke i da podržim kandidata koji će dobiti podršku za novu viziju pobjedničkog SDS-a i koji će dobiti podršku za program rada čiji je prvi cilj obnova i razvoj Republike Srpske i SDS-a, a ne podjele koje vode daljem urušavanju ugleda i snage stranke. Republici Srpskoj je potreban snažan i odgovoran SDS, kao najsnažniji korektiv i alternativa postojećoj vlasti, koji će, zahvaljujući tome, ubjedljivo pobijediti na lokalnim izborima 2020, a 2022. godine preuzeti odgovornost za oporavak i razvoj Srpske – bio je jasan Mićić.