BIJELjINA: OZELENjAVANjE DVORIŠTA VRTIĆA I ŠKOLA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: OZELENjAVANjE DVORIŠTA VRTIĆA I ŠKOLA


U okviru dugogoročne kampanje pod sloganom „green BijeljINa“ koja ima za cilj ozelenjavanje grada i urbanih područja, Grad Bijeljina je nabavio 120 sadnica (hrast, bor, javor, vrba, trešnja, jasen, smrča, smreka), za oplemenjavanje i ozelenjavanje prostora oko četiri gradske osnovne škole i JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ na Ledincima.

 

Akcija je počela 23. novembra i do sada su sadnice posađene u osnovnim školama „Sveti Sava“, „Knez Ivo od Semberije“, „Jovan Dučić“, a sadnja će se nastaviti u Dječijem vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i školi „Vuk Karadžić“.

 

Mlado drveće su sadila djeca iz vrtića i škola sa svojim nastavnicima, učiteljima i vaspitačima, čime će svako drvo dobiti svoje odjeljenje – „vlasnika“, koje će biti zaduženo za njegu te sadnice do kraja svog školovanja, odnosno boravka u vrtiću pod sloganom „Rastimo zajedno“.

 

Društveno-odgovorno udruženje građana „PEZ Renesansa“ se uključilo u kampanju „Green BijeljINa“ doniralo sadnice u područnoj školi u Patkovači.

Na ovaj način djeca uče kako da daju svoj direktni doprinos u zaštiti životne sredine i kreiranju ekološki zdravijeg društva.

 

U toku novembra organizovane su još dvije akcije sađenja na prostoru oko Regionalne deponije „Eko dep“. Jednu akciju su realizovali službenici Gradske uprave, koji su donirali 540 sadnica kanadske topole i bijelog jasena, a sadnju su pomogle društveno odgovorna udruženja građana „Ada“, „Eko-put“, „PED Majevica“, „PEZ renesansa“ i AD „Komunalac“.

Drugu akciju sađenja izvršila je društveno-odgovorna kompanija „Sportvision“ koja je donirala 150 sadnica kanadske topole i bijelog jasena, koje su posadili zaposleni ove kompanije.

 U toku naredne sedmice biće organizovana podjela i građanima 100 sadnica bijelog jasena, koje su donacija društveno odgovornog poljoprivrednog gazdinstva „Agroplan“ Suvo Polje.

Do kraja godine biće posađeno 17 sadnica japanske trešnje na zelenoj površini oko nove Autobuske stanice, a cilj ove kampanje jeste da se svakog proljeća i jeseni sadi mlado drveće kako bi ozelenili našu Bijeljinu.

 
Kabinet Gradonačelnika