Podrška sportu i kulturi :: Semberija INFO ::

 

Podrška sportu i kulturi


Predstavnici udruženja građana iz oblasti sporta i kulture potpisali su danas (16.05.2019.) sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem ugovore o sufinansiranju projekata, kojima su sredstva odobrena na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana.

Za sportske projekte izdvojeno je 400.000 KM, a za projekte u oblasti kulture 42.100 KM. Sredstva se dodjeljuju udruženjima građana koja su registrovana na području BiH, odnosno Republike Srpske, imaju sjedište na području Grada Bijeljina i čiji se projekti u cjelosti realizuju na području Grada Bijeljina. 

Projekti iz oblasti sporta su odobreni Fudbalskom klubu „Radnik“, Fudbalskom klubu „Zvijezda 09“, Odbojkaškom klubu „Radnik“ i Ženskom fudbalskom klubu „Radnik-bumerang“.

- Sport u Bijeljini je uvijek imao podršku Gradske uprave, a svaka pomoć nam je dobro došla. Ove godine FK „Radnik“  će na osnovu projekta dobiti 300.000 KM, a klub je obavezan da 99.400 KM koristi za pomoć omladinskom sektoru - istakao je Nebojša Tomić, direktor FK „Radnik“.



- Osim drugih vidova podrške, mi nastojimo da naše sportiste značajno i finansijski podržimo. Ove godine smo posebno vodili računa da to bude omladinski sport, tako da zahvaljujući ovim sredstvima omladinci u FK „Radniku“ neće plaćati članarinu. Takođe, novac koji će dobiti ostali sportski klubovi, namijenjen je za njihove omladinske pogone - naglasio je gradonačelnik Mićić.

Iz oblasti kulture finansiraće se 20 projekata, a iznosi se kreću od 1.500 do 4.000 KM po projektu.

- Zahvaljujem komisiji koja je radila na ocjenjivanju projekata jer su dobro odradili svoj posao. U ovoj godini, kada obilježavamo 120 godina Hora „Srbadija“, odobrena sredstva u iznosu od 4.000 KM, iskoristićemo za odlazak na festival u Grčku. Tamo ćemo se predstaviti projektom „Duhovna riznica“ – najavila je Desanka Trakilović iz ovog hora.

Gradonačelnik Mićić je ocijenio da je na Javni oglas prijavljeno dosta kvalitetnih projekata iz oblasti kulture, a da Gradska uprava nastoji da pomogne onima koji na najbolji način čuvaju i predstavljaju našu kulturu, tradiciju i običaje.

Na Javni oglas su pristigle prijave 75 udruženja, a sredstva za sufinasiranje su odobrena za 51 projektni prijedlog. Nakon danas potpisanih ugovora za realizaciju 24 projekta, za preostalih 27 projekata omladinskih i drugih udruženja i nevladinih organizacija ugovori će biti potpisani 20. maja. 

Grad Bijeljina