DONjI MAGNOJEVIĆ: OBILjEŽENA KRSNA SLAVA CRKVE – SVETA PETKA :: Semberija INFO ::

 

DONjI MAGNOJEVIĆ: OBILjEŽENA KRSNA SLAVA CRKVE – SVETA PETKA


Liturgijom i lomljenjem slavskog kolača, uz prisustvo brojnih parohijana Vršanske parohije, mještana Donjeg i Srednjeg Magnojevića i susjednih semberskih sela, te uz prisustvo gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, u Donjem  Magnojeviću  obilježena je krsna slava ovog pravoslavnog hrama – Sveta Petka.

Protojerej vršanski, Luka Petrović, koji obavlja službu i u ovoj crkvi, kaže da u Donjem Magnojeviću živi oko stotinu i deset domaćinstava, dok u Srednjem Magnojeviću živi pedesetak domaćinstava.

“Donji Magnojević je u 2007. godini dobio novu crkvu. U ovim selima žive vrijedni i čestiti domaćini. U ovim teškim vremenima svi se bore za svoju egzistenciju. Ima ljudi koji rade u inostranstvu, ima i staračkih domaćinstava. Želja nam je da se djeca rađaju, da se život obnavlja. Narod redovno dolazi u crkvu, pogotovo u vrijeme Svete Petke, kada su skoro svi na liturgiji”, kaže protojerej Luka Petrović.



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović izjavio je nakon liturgije u crkvi Svete Petke u Donjem Magnojeviću da je za njega predstavljalo veliku čast  što je imao priliku da prisustvuje ovoj svečanoj liturgiji.

“Činjenjem dobrih djela i njegovanjem hrišćanskih vrlina, mi kupujemo carstvo nebesko. Drago mi je što vidim da se hrišćanske vrijednosti prenose i na mlađe naraštaje, jer i oni danas ovdje primaju svetu tajnu pričešća i ispovijesti”, poručio je gradonačelnik Petrović.

Semberija info