NOVI OBLICI RADA KONKURENTNIJI NA TRŽIŠTU :: Semberija INFO ::

 

NOVI OBLICI RADA KONKURENTNIJI NA TRŽIŠTU


U saradnji i-platforme i Grada Bijeljina realizuje se projekat ,,PROučavanje" koji je podržao Fakultet poslovne ekonomije Bijeljina. 

Kroz realizaciju projekta ,,PROučavanje" u naredna dva mjeseca doprinijeće se edukovanju mladih na polju IT sektora i stvaranju novih radnih mjesta.

Posljednjih godina svjedočimo kako se tradicionalna radna mjesta transformišu i stvaraju novi oblici rada. Digitalno doba zahtijeva digitalne kompetencije da bi osiguralo puno učešće ljudi u društvenom i radnom životu.  Napredne digitalne vještine otvaraju mogućnosti pristupa dobro plaćenim poslovima za kojima postoji velika potražnja u evropskoj digitalnoj ekonomiji, a učenici bi pomoću ovih edukacija mogli imati neki vid zarade tokom školovanja. Digitalni poslovi mogu povećati produktivnost, zaradu i finansijsku nezavisnost mladih. 
 
Cilj projekta je ohrabriti mlade i pokazati im mogućnosti koje digitalno doba pruža kako bi postali konkurentniji na tržištu rada, te okrenuti ih više i ka samom preduzetništvu. 
Radionice će biti edukativne, zanimljive i interaktivne, doprinijeće razvoju kritičkog mišljenja i digitalnih kompetencija.
 
Kako je najavljeno, radionica pod nazivom ,,Matematika i programiranje’’ planirano je da se održi 27. oktobra od devet časova i 30 minuta do 11 časova i 30 minuta. Predavač je Nada Vasiljević, a učesnici su učenici Gimnazije, Tehničke i Ekonomske škole. Gosti su direktori škola, predstavnici bijeljinske Gradske uprave, Pedagoškog zavoda, te zamjenica Ombudsmana za djecu.
 
Drugog dana, 28. oktobra , je radinica ,,Pisanje projekta i menadžment projekta’’, a predavač je Aldin Vrškić. Učesnici su učenici srednjih škola, studenti, te direktori škola.
 
Tema ,,Lateralno razmišljanje’’ predviđeno je da bude obrađena 29. oktobra , od 10 do 12 časova i 30 minuta. Predavač je Nermin Zejnilović, a učesnici su srednjoškolci, studenti, kao i predstavnici organizacija’’, preciziraju organizatori.